Предложението за министерска позиция на Асен Василев, но без Кирил

...
Предложението за министерска позиция на Асен Василев, но без Кирил
Коментари Харесай

Длъжни сме да сме максимално силни в НС: Защо Божидар Божанов не е в проектокабинета на ПП-ДБ

Предложението за министерска позиция на Асен Василев, само че без Кирил Петков и водачите на " Демократична България " се оказа една от водещите вести в проектокабинета на акад. Николай Денков.

Въпросът, който мнозина си задаваха след представянето, обаче беше обвързван с друга завладяваща липса - на Божидар Божанов, който беше министър на електронното ръководство в кабинета на Кирил Петков и който е неоспорим специалист в региона на осведомителните технологии и сигурност.

Вместо него беше препоръчан някогашният му зам.-министър Александър Йоловски.

" При този избирателен резултат и политически пейзаж, в хипотезата на " държавно управление на малцинството ", сме длъжни да бъдем оптимално мощни в Народното събрание ", е отговорът, който самият Божанов дава в Twitter.

Той изяснява, че прокарването на закони, които да оказват помощ за пълноценното електронно ръководство е " мъчно и значимо ", а следва да бъде търсено болшинство " за всяка значима думичка в тях " или за коригирането им " в придвижване ".

" Фокусът ми постоянно е бил върху това да се свърши работа, по тази причина считам, че в тази комплицирана политическа обстановка, мога да бъда потребен с експертизата си в Народното събрание ", споделя Божанов.

Той декларира поддръжката си за проектокабинета на Николай Денков и за номинацията на Йоловски за министър на електронното ръководство.

Божанов показва, че Йоловски има експертен профил и към този момент е натрупал опит в администрацията и кабинета.

" Знам, че има нужните визия и опит, а триумфът ще зависи от сполучливата работа сред изпълнителната власт и Народното събрание ", споделя още той.

Александър Йоловски е политолог по обучение, бил е зам.-председател на някогашната Държавна организация " Електронно ръководство ", а преди този момент е бил началник на отдел в " Информационно обслужване ". Работил е и на позиции в Министерството на финансите и администрацията на Министерски съвет, отговарящи за стратегиите " Добро ръководство " и " Административен капацитет` ".

Участието му на управителни експертни позиции съответствува с няколко разнообразни кабинета - включително трите ръководства на ГЕРБ и последното постоянно държавно управление на Кирил Петков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР