Предложението за брутна минимална работна заплата е скандално. Това фактически

...
Предложението за брутна минимална работна заплата е скандално. Това фактически
Коментари Харесай

Румен Гечев: Предложението за брутна минимална работна заплата е скандално


" Предложението за брутна минимална работна заплата е скандално. Това в действителност е намаляване. Уникум за Европейски Съюз е да намаляваш работната заплата на хиляди хора. Това е закононарушение. ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Български напредък “ и Политическа партия поддържаха нарастването първоначално, само че за две седмици нещо стана и взеха решение да трансформират мнението си ".

Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев в ефира на Нова телевизия

По думите му, в случай че това решение не бъде променено, ще има всеобщи митинги.

„ Нека да забележим какво ще стане в идващите дни. Има поръчка това да не се случи “, сподели Гечев.

Депутатът от Българска социалистическа партия съобщи, че тяхното предложение дава отговор на европейската инструкция, която задължава минималната заплата да е 50% от междинната.

„ Днес ще гледаме удължаването на бюджета. Заложили сме това предложение в 2-3 закона “, сподели той.

„ Средната работна заплата зависи от продуктивността на труда. Колкото по огромна е продуктивността, толкоз по-голяма ще е и заплатата. За да бъда по-висока междинна заплата, би трябвало да имаме по-висок действителен стопански напредък “, безапелационен бе проф. Гечев.

Според него в България богатите стават още по-богати, бедните – още по-бедни, а в този момент желаят и да понижат минималната залата и хората да обеднеят още повече.

„ Другите нации имат прогресивна данъчна система, корпоративния им налог е в пъти по-висок. Твърдеше се, че ниските налози ще привлекат непознати вложения. Да виждате напор на непознати вложители? “, попита той иронично. Относно изказванието, че ще има проблем с хартията за машините за гласоподаване, Гечев сподели, че няма заплаха от подобен проблем, машините могат да се преправят и да се подсигури хартия.
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР