Предложението за безплатен шезлонг и чадър идва от туристическия бранш.

...
Предложението за безплатен шезлонг и чадър идва от туристическия бранш.
Коментари Харесай

Предложението за безплатен шезлонг и чадър идва от туристическия бранш

Предложението за безвъзмезден шезлонг и чадър идва от туристическия отрасъл. С него концесионерите се пробват да спасят възможен късен летен сезон по Черноморието. Това излиза наяве от изявленията по тематиката на БНР.
" Правят се разбори по какъв начин да бъдат чадърите. Дали да се дават през чадър местата. Мислят се разновидности чадъри и шезлонги да бъдат безвъзмездни, това ще бъде добре... Тази година всички ще загубим и това не е драма. Всички по веригата. Такава е обстановката и би трябвало да го разберем. За нас е значимо да останем на пазара и да задържим чиновниците си. До десетина дни се надявам министерството да излезе с решение за поддръжка. Надявам се, че българският екскурзиант ще бъде главен през това лято по нашето Черноморие ", разяснява хотелиерът и концесионер на плаж „ Нестинарка “ Владимир Кисьов.
Тази заран министърът на туризма разгласи, че се обмисля решение предложение за безвъзмездни шезлонги и чадъри в границите на спешна тактика за късен летен сезон - юли - август, в който ще се разчита главно на българските туристи. Николина Ангелкова сподели още, че се обмисля и разреждане на избавителните постове по линията, с цел да могат да се съберат задоволително претенденти. Какво още обмислят от министерството?
Оказва се още, че до момента в който министерството предложи своят пакет от ограничения за летния сезон, сумите за наеми на плажните линии и държавните  концесионни такси към този момент са платени в цялостния им размер.
" Беше оповестено, че се мисли вид да ни бъде приспаднат част от наема, тъй като е ясно, че сезонът ще бъде, в случай че не провален, то най-малко доста слаб, с цел да можем да си запазим работещите. Получи се нещо напълно друго. Моят наем е заплатен целият и то след началото на изключителното състояние. Нямаме никаква информация какво се случва с наемите, дали ще ни бъдат приспаднати... Между 1 юни и 30 септември ние сме длъжни да обезопасим линията, която поддържаме ". Това сподели пред Националното радио Николай Димитров, концесионер на плажа в Крайморие.
От думите му стана още ясно, че от 15 май би трябвало да стартира подготовката на плажните линии за новия сезон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР