Предложението ни се приема от другите парламентарни групиИскаме възстановяване на

...
Предложението ни се приема от другите парламентарни групиИскаме възстановяване на
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП настоява за преизчисляване на пенсиите с доход към 2021 г. от следващата година

Предложението ни се приема от другите парламентарни групи
„ Искаме възобновяване на справедливостта с преизчисляване на пенсиите на база нов застрахователен приход  към 2021 година от идната година. ” Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” и ръководител на Комисията по превоза и известията Георги Свиленски на среща с членове и симпатизанти в Дряново. Той бе съпроводен от партийния учредителен секретар и народен представител Борислав Гуцанов.

„ Това коства 2 милиарда лева на година. Представихме го на другите парламентарни групи и се приема ”, добави Свиленски, като посочи, че срещите, които води сега парламентарната група на левицата в Народното събрание са само за приходите и преодоляването на цените.

Пред присъстващите той уточни, че Българска социалистическа партия желае това преизчисление да стане от 1 януари или 1 юли, съгласно бюджетните благоприятни условия. Социалистът изясни, че преизчисляването от 1 октомври т.г. е целяло възобновяване на справедливостта сред старите и новите пенсии и по тази причина не всички пенсионери са получили нарастване. Но Свиленски подсигурява, че това ще се случи, в случай че преизчислението, за което Българска социалистическа партия упорства от толкоз доста време, най-сетне се случи от идната година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР