Предложението на служебния кабинет да се удължи действието на сегашния

...
Предложението на служебния кабинет да се удължи действието на сегашния
Коментари Харесай

Левицата: Служебният кабинет обрича народа на глад и студ

" Предложението на служебния кабинет да се удължи действието на настоящия бюджет значи заледяване на приходите и увеличение на цените. Това е неуместно при високата инфлация и всеобщото обедняване на хората ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Сливен. Заедно с нея бяха депутатите Георги Свиленски, Деян Дечев, Борислав Гуцанов, Иван Ченчев и членовете на ИБ на Българска социалистическа партия Катя Георгиева и Георги Йорданов.
Българска социалистическа партия предлага таван на цените и увеличение на приходите. Искаме повишение на минималната заплата от 710 на 850 лева, майчинството да бъде колкото нея, безвъзмездни медикаменти и учебници за деца, данъчни облекчения за млади работещи фамилии с деца, преизчисляване на пенсиите, необлагаем най-малко на прага на беднотия от 504 лева, изясни Нинова.
Тя даде образец със протичащото се в Европа и по света. " Германия и Япония утвърдиха по 200 милиарда евро за поддръжка на семействата и стопанската система. Навсякъде постановат таван на цени. Само нашият длъжностен кабинет обрича народа на апетит и мраз. Причината, която оповестиха министрите на Радев, е, че служебно държавно управление не може да дефинира дълготрайни политики и нямало болшинство в Народното събрание. Нима това служебно държавно управление не утвърди нов капиталов разход за 8 нови самолети Ф-16 за 2030 година ", разяснява Нинова. " Този кабинет организира търгове за доставка на газ до 2034 година По-дългосрочна политика от това здраве му кажи. И го прави без болшинство в Народното събрание. Значи за оръжия и газ може за 12 години напред до 2034 година, а за заплати на служащи, майчинство, детски, пенсии не може за една година - 2023 година ", попита риторично Нинова. >  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР