Предложението кметът на Пловдив Здравко Димитров да преговаря за закупуването

...
Предложението кметът на Пловдив Здравко Димитров да преговаря за закупуването
Коментари Харесай

Отложиха предложението Община Пловдив да си купи зала „Строител” за 6 млн. лева

Предложението кметът на Пловдив Здравко Димитров да договаря за закупуването на спортната зала „ Строител ” бе отсрочено от дневния ред на общинския съвет. Мотиви не бяха изтъкнати, като евентуално предлагането ще се гледа на някой от идващите съвещания на локалния парламент.
Прочетете още
Ако общинският съвет бе дал своя вот тази точка, то градоначалникът можеше да пристъпи към процедурата за връщането на залата в активите на Община Пловдив.

В предлагането бе записано, че притежателят на оборудването компания „ Метални структури ”  търси 5 милиона без Данък добавена стойност за него.

Това значи, че в случай че в бъдеще точката бъде призната, градските управляващи ще би трябвало да броят 6 милиона лв. с Данък добавена стойност за залата. Тя се намира върху терен, който е общинска благосъстоятелност на 11 декара до парк Рибница. В минали мандати община Пловдив и компанията се съдиха за собствеността на оборудването, като разногласието в последна сметка бе извоюван от „ Метални структури ”.

На самата зала са и правени частични поправки, само че въпреки всичко има потребност от по огромна реорганизация. В предходни свои изявления Зико е казвал, че са нужни към 1 милион лв., с цел да бъде приведена залата в положително положение. Сред концепциите на кмета е откакто общината си я върне, тя да бъде показана на баскетболен или волейболен клуб за прилагане.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР