Предложението е било предадено на японския министър-председател Фумио Кишида при

...
Предложението е било предадено на японския министър-председател Фумио Кишида при
Коментари Харесай

Канада предлага четиристранен формат за противодействие на Русия и Китай

Предложението е било предадено на японския министър-председател Фумио Кишида при визитата му в Отава през януари. Канада счита, че то ще спомогне и за подсилване на връзките сред страните, " принадлежащи към либерално-демократичния лагер " в Азиатско-тихоокеанския район.

 

Съединени американски щати са подкрепили концепцията, само че японските управляващи са дали отговор, че ще е належащо време за реализиране на концепцията, разяснява Народоосвободителна въстаническа армия.

 

Агенцията прецизира, че препоръчаният от Канада вид е сходен на Четиристранния разговор за сигурност (QUAD), който сплотява Австралия, Индия, Япония и Съединени американски щати.

 

Подобно на него канадските управляващи желаят да работят с сътрудниците си за поощряване на " универсалните полезности - като демокрацията, върховенството на закона и правата на индивида ", както и за справяне с изменението на климата и други световни проблеми.

 

Инициативата на Канада може да бъде разисквана на двустранни срещи в коридорите на срещата на върха на Г-7 в Хирошима през май. Японските управляващи възнамеряват да поканят на събитието южнокорейския президент Юн Сок Йол.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР