Предложение за законова поправка, която да даде право на енергийния

...
Предложение за законова поправка, която да даде право на енергийния
Коментари Харесай

Поскъпването на тока може да се отложи за есента

Предложение за законова корекция, която да даде право на енергийния регулатор да отсрочи с до три месеца определянето на едногодишните цени на тока от 1 юли, ще направи ръководителят на парламентарната сила комисия Валентин Николов в петък по време на гласуването на първо четене на поправките в закона за здравето по отношение на изключителното състояние поради ковид. С тях обаче се трансформират и редица текстове в други закони и Николов счита да се възползва от опцията за внасяне на корекции сред първо и второ четене и да изиска да се запише такава опция.

Тя ще важи еднократно – за настоящия регулаторен интервал, и Комисията за енергийно и водно контролиране ще реши дали изобщо да се възползва от нея и в случай че да, с какъв брой да се отсрочи произнасянето на регулатора за новите цени на електрическата енергия, стана ясно от обясненията на Николов пред Mediapool. По думите му до тази концепция се стигнало поради множеството рецензии от страна на националния омбудсман Диана Ковачева и редица неправителствени организации на настоящето онлайн осъществяване на откритите разисквания на желанията на регулатора за цените.

КЕВР организира обществени полемики по скайп за цените на природния газ и топлинната и електрическа сила на топлофикационните сдружения. Изводът бил, че по този начин разискванията не са пълноценни, тъй като не разрешават директната замяна на въпроси, отговори и мнения сред участниците в съвещанието, които се включват поетапно в него.

Очакванията са при продължаващо разхлабване на ограниченията против ковид да се стигне до обновяване на присъствените открити съвещание на КЕВР.

От регулатора обаче ще се желае да обоснове решението си за отсрочване на бъдещите цени на тока и по кое време ще се произнесе по тях.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР