Предложение от правителството за освобождаването на шефовете на ДАНС и

...
Предложение от правителството за освобождаването на шефовете на ДАНС и
Коментари Харесай

Радев: Няма предложение от правителството за освобождаване на шефовете на ДАНС и ДАР

Предложение от държавното управление за освобождението на шефовете на ДАНС и ДАР няма. Това разгласи пред публицисти президентът Румен Радев. Той иронично разяснява, че образецът на Бойко Борисов с болничните и отпуските е бил инфектиран за шефовете на службите. Според президента те демонстрират честност към Борисов, само че не към България.

Президентът Радев съобщи, че шефовете на ДАНС и ДАР не са работили с него, без значение че по закон те е трябвало да дават идентична по размер и наличие информация за ръководителя на Народното събрание, премиера и президента.

" Очевидно образецът на някогашния министър председател да се крие зад отпуски и болничен се е оказал прекомерно инфектиран и за неговите подчинени. Очевидно това няма по какъв начин да стане без неговата благословия. Абдикацията от отговорност към националната сигурност, в предизвикателния за България стадий, от шефовете на тези служби, е явен знак, че верността им е била и е и все още към Борисов, а не към България ", сподели Радев.

Според президента измененията в Министерство на вътрешните работи са разумни дейности.

" Когато назначавах служебното държавно управление, дадох ясно своите къси инструкции за почтеност, бистрота. Но и нулева приемливост към корупцията, престъпността и купения избор ", безапелационен беше президентът.

Областните шефове работят с изпълнителната власт и е обикновено при ново държавно управление и те да бъдат заменени, означи Румен Радев. Заяви, че уволнения е имало и при държавните управления на Бойко Борисов. Обясни, че два месеца са прекомерно къс интервал за едно държавно управление да покаже какво може, само че за него са значими знаците, които се дават.

" Важно е да се застане на кардинална позиция - подсилване на държавността, това е, от което имаме потребност сега, да се прояви държавност и да почнем да приказваме и да действаме за подсилване на върховенството на закона, за секване на злоупотреби, на обири, неутрализирането на натрупалото голям запас задкулисие, за действително разделяне на управляващите ", сподели още президентът.

Президентът Румен Радев взе участие във видеоконференция за българо- немските стопански връзки, която се организира в медодобивния цех " Аурубис " край Пирдоп. България поддържа бизнеса, който разкрива нови работни места и основава по-висока добавена стойност, означи президентът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР