Предложение от ЕП: Да отваряме шофьорската врата само с дясната

...
Предложение от ЕП: Да отваряме шофьорската врата само с дясната
Коментари Харесай

Предложение от ЕП: Да отваряме шофьорската врата само с дясната ръка


Предложение от Екологичен потенциал: Да отваряме шофьорската врата единствено с дясната ръка.

Холандското предписание за  отваряне на шофьорската врата Dutch Reach  е покрай това да стане

стандарт в цяла Европа.

Предназначението му е да предотвратява злополуки,

най-вече на велосипедисти и хора на тротинетки, когато се отворя вратата на колата.  Европейският парламент  неотдавна утвърди серия от нови правила, с цел да създадат пътищата по-безопасни, показва „ „.

Една от тях е, че  инструкторите в автошколите  скоро ще би трябвало да ревизират дали претендентът за  водач отваря вратата вярно . Така нареченият Dutch Reach би трябвало да стане стандарт.  Когато отваряте вратата на автомобила, постоянно би трябвало да употребявате ръката, която е по-далеч от вратата  (по европеййските пътища – дясната). По този метод съвсем автоматично  лидерът поглежда през рамо , т.е. обратно, и може да забележи прибближаващ велосипедист.

В някои модерни автомобили  интелигентните   системи  за подпомагане  предизвестяват , в случай че транспортно средство или велосипед се появи в мъртва точка или даже блокир вратата, в случай че да вземем за пример доближава велосипед.

Все отново експертите поучават, че  винаги е по-добре да погледнете в огледалото за назад виждане  и да отворите вратата с ръката, която е най-отдалечена от вратата. Този потребен табиет към момента не е законово дефиниран заради много комплицираните процедури в Европейския съюз.

Въпреки че Народното събрание към този момент се съгласи с предлагането на Европейската комисия, 27 държави-членки към момента би трябвало да се спогодят по него. Сега следва страните да обмислят  новите правила , а по-късно окончателното решение ще бъде взети при ново привикване на Европейския парламент, който ще стартира работа след изборите на 9 юни.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР