Предложение на Главна дирекция Изпълнение на наказанията“ за оптимизация на

...
Предложение на Главна дирекция Изпълнение на наказанията“ за оптимизация на
Коментари Харесай

Закриват ареста в Силистра, служители пред напускане – ще пътуват до Добрич и Варна за работа

Предложение на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ за оптимизация на структурите на арестите и пандизите планува закриване на ареста в Силистра , осведомят от синдикалната организация в крайдунавския град. 

Това на процедура значи прекачване на арестуваните в Добрич и разпределение на чиновниците по график към службите в Добрич и Варна. Става дума за разстояние от 200 до 300 км на ден – в двете направления, с цел да отидат чиновниците на работа. 

Работещи в системата са на мнение, че това в случай че се случи, ще бъдат принудени да изоставен системата

Преди по-малко от месец синдикалните сдружения на „ Затвори и арести “ излязоха на митинг. В Силистра работещите в тези структури поддържаха сътрудниците си в настояванията освен за покачване на трудовите хонорари, само че показаха, че има потребност и от възстановяване изискванията на труд. 

В отговор на това научават, че има изпратено предложение до правосъдния министър Надежда Йорданова за метаморфоза на арестите в Силистра, Велико Търново, Сандански, Кърджали и Смолян . За Силистра и Смолян се показва, че не са задоволително натоварени и следва да бъдат закрити

Предложението е чиновниците да бъдат трансферирани в Добрич и Варна на 12-часови смени, а не както до момента на 24-часови, а арестуваните – да бъдат трансферирани в Добрич. 



Ако ставаше въпрос единствено за километрите разстояние , можеше работещите в силистренския арест да преглътнат така наречен оптимизация , разяснява Стоян Великов, ръководител на локалната синдикална организация. 

„От това произлиза огромният проблем – пресметнали сме, че при 15 наряди на месец по 12-часови смени, на човек излиза към 1200 лв. пътешестване . Изключвам от 60 часа нагоре по пътища. Разходи от джоба. Дирекцията не поема пътни, не поема квартири, не поема нищо. 300 километра сме го пресметнали при сегашните цени на горивата , на човек. дори да се комбинираме по четирима на промяна, тези 1200 лв. да ги разделим, отново идват по 300 лв.. Има възможност да минем и на 8 часа, което в допълнение ще ни сложи на колела .“

Георги Тодоров, Иван Марчев и Борислав Борисов споделят общото мнение, че няма нищо неприятно в оптимизация на структурите, само че че съответното предложение за Силистра не е премислено и от него ще пострадат с изключение на работещите, само че и техните фамилии. 

Ще бъде затруднена работата на безусловно всички институции – на адвокатския съвет, на проверяващи, съд, прокуратура.“

Справките демонстрират, че карцерът в Силистра работи на 50 и над 50% средномесечна натовареност , споделят чиновниците.

„Хората няма да избират да си дават по-голямата част от заплатата за път и ще изоставен .“

„Предложението е недопустимо и нереално. Като ще отпътува цялата заплата в път , отива всичко по дяволите.“

Тези 200 или 300 километра ще им пречат да си извършват отговорностите изключително в случаи на паника, когато до два астрономически часа ще би трябвало да се явят по работа в цялостно бойно снаряжение, като изминат дистанцията при засилен трафик в летния сезон, или измежду преспи и навявания през зимата. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР