Предложената от Слави Трифонов за социален министър Лилия Иванова отдавна

...
Предложената от Слави Трифонов за социален министър Лилия Иванова отдавна
Коментари Харесай

Социалният министър на Слави Трифонов - Лилия Иванова

Предложената от Слави Трифонов за обществен министър Лилия Иванова от дълго време е част от огромната политика, само че в по-задните редици. Тя влиза в политиката още през 1998 година, в кабинета на Иван Костов, с цел да стигне до третото държавно управление на Бойко Борисов и сегашния длъжностен кабинет.

През 2020 година Борисов освободи Иванова в качеството ѝ на зам.-министър на стопанската система, дружно с министъра на стопанската система Емил Караниколов, който беше заменен от Лъчезар Борисов. А дружно с Младен Маринов и Владислав Горанов поради етикета " хора на Пеевски ".
 Втора рокада в министерството на стопанската система: Освободиха зам.-министър Лилия Иванова Втора рокада в министерството на стопанската система: Освободиха зам.-министър Лилия Иванова
Втора рокада в министерството на стопанската система след препоръчаната промяна на Емил Караниколов с неговия заместител Лъчезар Борисов. Премиерът...

Богата политическа кариера, само че на втория етаж на властта има препоръчаната за обществена министърка Лилия Иванова. Влиза в политиката още през 1998 година в държавното управление на Иван Костов, минава през няколко ведомства и стига до зам.-министър на стопанската система в третото държавно управление на Бойко Борисов в екипа на Емил Караниколов. През 2020 година Борисов я смени, откакто махна Караниколов и постави за министър Лъчезар Борисов.

Иванова е родена на 24 март 1969 година в град Добрич. Завършва приблизително обучение в Немската езикова гимназия в родния си град. През 1992 година приключва Софийския университет „ Св. Климент Охридски ” като магистър по право.

В интервала 1993 -1998 година практикува адвокатската специалност към Софийска адвокатска гилдия. От март 1998 до септември 1999 година работи в Министерство на културата като шеф кабинет на министъра и като парламентарен секретар. В интервала септември - декември 1999 година е консултант на министъра на държавната администрация в Министерски съвет, декември 1999 – октомври 2005 година работи в дирекция „ Държавна администрация ” към Министерски съвет като консултант по преструктуриране на администрацията и възстановяване на административното обслужване, управлява й планове, финансирани от английското държавно управление. В интервала от 2005 до август 2009 година извършва длъжността шеф на дирекция „ Административно контролиране и обслужване ” в Министерството на държавната администрация и административната промяна. От август до 1 октомври 2009 година е назначена за шеф на дирекция „ Правни действия ” в Министерство на земеделието и храните, а от 1 октомври 2009 година до юни 2013 година е основен секретар на Министерство на земеделието и храните. От август до 21 ноември 2014 година извършва длъжността основен секретар в Министерството на здравеопазването.

В служебното държавно управление през 2017 година става основен секретар на Министерството на младежта и спорта. След това е шеф кабинет на министъра на стопанската система Емил Караниколов, а от август 2018 година става заместник-министър. Връща се назад в ММС като основен секретар, а в този момент е шеф кабинет на служебния министър Андрей Кузманов.
 Българският експорт за Саудитска Арабия се усилва Българският експорт за Саудитска Арабия се усилва
Само за първите 6 месеца на 2019 година износът от България за Кралство Саудитска Арабия отбелязва растеж от над 60% по отношение на същия интервал за...

Има богат професионален опит и редица специализации в чужбина в региона на административната промяна и плановото финансиране. Дълги години е била член на Борда на шефовете на Европейския институт по обществена администрация в Маастрихт.

Има издадена книга “Административно обслужване на “едно гише ”, издадена от ИПАЕИ през 2003 година и изявления в сп. “Публична администрация ”, също издавани от ИПАЕИ.

Говори немски, британски и съветски език, написа в. " ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР