Предлагаме ви рецепта за малко по-различно брауни – нестандартна комбинация

...
Предлагаме ви рецепта за малко по-различно брауни – нестандартна комбинация
Коментари Харесай

Кулинарен уикенд: Браунита с малини и морска сол

Предлагаме ви рецепта за малко по-различно брауни – ексцентрична композиция от сладки малини, морска сол и кафява захар, богат шоколадов усет, топящо се в устата и с доста лек солен усет, който обогатява гурме преживяването.

Необходими артикули

170 гр. малини
3 огромни яйца
1 чаша брашно
2 чаши кафява захар
200 гр. черен шоколад
1/2 чаша какао на прахуляк
1/2 ч.л. едра морска сол
100 гр. млечен шоколад
1/2 ч.л. фина морска сол
1 чаша масло

Начин на подготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тавичка 20х20 см с хартия за печене. Смесете черния, млечния шоколад, захарта и маслото в купа за микровълнова и я загрейте в микровълновата на междинна мощ за около2 минути, като разбърквате на всеки 20-30 секунди, до момента в който шоколадът и маслото се стопят и сместа придобие тип на паста. Оставете я да изстине леко.

Добавете яйцата едно по едно, като разбърквате добре след всяко. Отгоре изсипете брашното и какаото и разбъркайте с огромна шпатула, до момента в който попие.

Добавете половината от малините и изсипете в тавичката, като загладите повърхността. Наредете останалите малини от горната страна и поръсете с морска сол.

Печете на скара в средата за към 65-75 минути или до момента в който при теста с клечката за зъби по нея полепне напълно малко. Оставете да изстине на стайна температура, по-късно покрийте и оставете в хладилника за най-малко два часа или за цяла нощ преди да сервирате.

Студен карамелен къс

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР