Предлагаме таван на цените, защото цените се увеличават, хората не

...
Предлагаме таван на цените, защото цените се увеличават, хората не
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Предлагаме таван на цените, защото цените се увеличават. Кабинетът е некомпетентен

Предлагаме таван на цените, тъй като цените се усилват, хората не съумяват - приходите им не компенсират увеличените цени. 

 

Това съобщи в ефира на " Лице в лице " по БТВ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 

 

Ние предлагаме ограничаването да важи не за всички артикули, а на тези от " дребната потребителска кошница ", уточни Нинова.

 

Според нея това, което предлага служебният кабинет, няма да сработи. Кабинетът е незапознат, тъй като не регистрира към този момент съществуващи закони, безапелационна е Нинова.

 

„ Предложението на служебния кабинет няма да сработи. Тепърва ще се написа закон за това какво е нелоялна комерсиална процедура – подобен закон съществува от 2007 година Тепърва да кажеш, че ще правиш нещо, което съществува от 2007 година, е несериозно. Митниците щели да подават информация за цената на стоките – митниците от дълго време не събират информация от артикули от Европейски Съюз, с който имаме максимален стокообмен “, сподели Корнелия Нинова.

 

Запитана по какъв начин си показва тавана на цените, Нинова сподели:
„ Представяме си го по европейски. Аргументите срещу от нашите съперници са – не било пазарно, било социалистическо, от едно време, популистко. Питам тогава – Испания, Гърция, Португалия, живеят ли в пазарна стопанска система? Да, и то в по-подредена от нашата, и вкараха таван на цените. Вторият мотив – било ляво и популистко. Гърция, Унгария се ръководят от десни държавни управления. Трети – щяло да усили инфлацията. В Испания инфлацията сега е 6-7%, в Гърция, които имат таван и на облагата, също. “

„ Какво избираме – пазара или индивида? Ситуацията е изключителна, можем да вършим изключителни решения. Предлагаме в цената на стоката да влиза себестойността и 10% облага – и това да е цената. “

 

Как да е ляво и популистко такова предложение, откакто и десни държавни управления ползват тази мярка, попита водачът на Българска социалистическа партия.

 

Кой преди пет години можеше да допусне, че Европейската комисия ще разреши държавна помощ, посочи още Корнелия Нинова.

 

На 8 февруари Българска социалистическа партия сигнализира ОССЕ и ПАСЕ за интервенция на държавното управление в изборите. В сигнала от левицата напомнят междинния отчет на наблюдаващите от ОССЕ за предварителните парламентарни избори на 2 октомври.

 

" Служебният кабинет не може да се меси в изборите ", разяснява още Нинова.

И на въпроса по какъв начин се намесва, отговори: " Намесва се с оценки и с квалификации в партиите. Да си гледат работата, имат задоволително работа, вместо да се занимават с партиите. "

 

На забележката война ли води със служебното държавно управление, Нинова сподели:

 

" Това не е война, това е кардинално отношение към метода, по който се използва властта. След предходните избори ОССЕ излезе с отчет, в който установи " президентът и служебните министри вземат участие и директно се намесват в предизборната акция ". Това е констатацията на ОССЕ. И в този момент написахме такова писмо, тъй като служебни министри си разрешават да излизат сега и да разясняват процеси в Българска социалистическа партия, да поставят етикети на Българска социалистическа партия. Никой не ги е упълномощавал! "

 

На коментара на водещата Цветанка Ризова, че тези служебни министри, които засяга, са членове на Българска социалистическа партия и несъмнено ги боли за партията, водачът на социалистите отговори:

" Като ги боли, да дойдат на Национален съвет на Българска социалистическа партия, на конгрес на Българска социалистическа партия и да си кажат къде ги боли. Да си гледат работата! Имат задоволително работа служебният кабинет, вместо да се занимават с нас! "

Запитана какво е отношението й към опозицията в Българска социалистическа партия, тя съобщи: " Да стартира от по-далече. Защо вършим този конгрес? Първото е да обсъдим постановки за нова лява стратегия. Искаме да създадем ново, съвременно, ляво ".

Нинова даде образец за новите отношение работодател-служител, за контрола на приходите, екологията.

" Второто са насоки за промени в устава. Има едно мнение да се разшири директния избор, да се даде народна власт в ръцете на членовете. Но има и друго предложение - да се върне остарялото състояние - конгресът да си избира ръководител ", изясни тя.

" Ще приказваме и за парламентарните избори. Знам, че въпросът за връзките ГЕРБ - Българска социалистическа партия се чака с доста огромен интерес. Ще направя предложение на конгреса. Какво е, ще го чуете тогава. Трябва да забележим предвид на прогнозите какви партии ще влязат в Народното събрание и какъв тип диалози може да се получат ", продължи Нинова.

" Новата левица не е проблем за нас. Ако желаят да работим дружно, да се обединим, да заповядат с Българска социалистическа партия, ще го създадем ", добави Нинова.

 

Преди избори се внушава, че Българска социалистическа партия и ГЕРБ се събират, уточни тя.

 

Едно от качествата на този парламент беше, че нямаше трайно болшинство, всички решения се взимаха от плаващи болшинства. Всяка партия следваше вижданията си, продължи водачът на Българска социалистическа партия.

" За хартиената бюлетина доста пъти сме го коментирали. С други партии пък гласувахме срещу изнасянето на оръжие и F-16 ", сподели Нинова.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР