Предлагаме проста рецепта за домашен пай с картофи и гъби.

...
Предлагаме проста рецепта за домашен пай с картофи и гъби.
Коментари Харесай

Вкусен пай от картофи и гъби с ароматни подправки

Предлагаме елементарна рецепта за домакински къс с картофи и гъби.
Ето какви артикули са ви нужни:
1. Брашно - 200 грама;
2. Масло - 150 грама;
3. 1/2 чаена лъжичка бакпулвер;
4. 1 яйце+ 1 яйчен жълтък;
5. Заквасена сметана - 5 супени лъжици;
6. Картофи - 500 грама;
7. Гъби - 300 грама;
8. Глава лук;
9. Подправки по желание;
10. Сол на вкус;
11. олио или друга растителна лой
Приготвяне на тестото
Можете да си купите готово тесто от магазина или да го замесите сами. Освен това тестото може да се направи както с квас, по този начин и с бакпулвер.
Ще разгледаме втория вид, защото доста домакини се " опасяват " от тесто с квас. Така че, за тестото, би трябвало да комбинирате брашно (200 g) и масло (150 g), в случай че желаете, можете да го замените с маргарин и лъжичка бакпулвер.
Брашното се смесва с маслото и се разбърква до образуването на трохи. След това прибавете жълтъка, заквасената сметана (1 супена лъжица) и бакпулвера.
Замесете тестото. Ако е прекомерно ронливо, може да добавите малко вода. Оставете го да " почине " в хладилника за половин час.
Приготвяне на плънката
За задачата сварете картофите и ги намачкайте на картофено пюре, добавяйки към него останалата заквасена сметана.
 Ябълков къс за 5 минути Ябълков къс за 5 минути
Предлагаме ви един доста бърз и апетитен ябълков къс, с който можете да зарадвате всички. Необходими артикули: 4 ябълки 2 яйца 100 гр...
Запържете гъбите с нарязания лук с малко олио. Всяко растително масло е уместно за пържене. В края на топлинната обработка можете да добавите лъжица заквасена сметана и билки.
Оформяне на пая
Разделете тестото на две и разточете всяка част. Прехвърлете едната част във формата за печене на пая. Добавете плънката. Може да я смесите или да я нанесете на пластове: пласт лук, по-късно гъби и най-после - картофено пюре.
Поставете втората кора и притиснете краищата на пая. Намажете ястието с едно разрушено яйце, след което го сложете във фурна, загрят на 200 градуса и печете за към 35-40 минути. Паят се сервира топъл.
Приятен вкус!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР