Предлага се награда от 250 000 долара за издирването на убиеца на заместник-шерифа на Калифорния

...
Властите в Съединените щати предложиха награда от 250 000 долара
Коментари Харесай

Властите в Съединените щати предложиха награда от 250 000 долара за информация, водеща до арестуването на убиеца на заместник-шериф в западния щат Калифорния.

Заместник Райън Клинкънбрумър беше прострелян рано в събота вечерта, докато седеше в патрулната си кола на червен светофар в Палмдейл, на около 90 км (55 мили) североизточно от Лос Анджелис.

Шериф Робърт Луна нарече стрелбата „целенасочена атака“, тъй като 30-годишният мъж е бил служител на реда.

„Без предупреждение той беше убит, докато служеше на нашата общност“, каза Луна на пресконференция в неделя.

Полицията пусна зърнест видеозапис от камера за наблюдение на тъмна лимузина, която спря до автомобила на Клинкънбрумър мигове преди стрелбата. Luna каза, че следователите смятат, че „интересното превозно средство“ е сива Toyota Corolla, произведена между 2006 и 2012 г.

Окръг Лос Анджелис, град Палмдейл и Асоциацията на заместник-шерифите на Лос Анджелис обявиха награда от 250 000 долара за информация, водеща до ареста на убиеца.

„Който и да направи това – ще се предам“, каза Луна. „Ние ще ви намерим.“

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм нарече убийството „ужасяващо, безсъвестно и шокиращо“. Той нареди знамената в столицата на щата да бъдат свалени наполовина в чест на Клинкънбрумер.

Клинкънбрумър, който е служил осем години и е бил сгоден за женитба, е намерен зад волана на колата си от случаен минувач, който извикал за помощ. Той почина в болница.

Луна каза, че офисът на шерифа на окръг Лос Анджелис ще използва всички ресурси и че местни, щатски и федерални служители са предложили помощ.

Има 83 атаки в стил засада срещу полицията в САЩ тази година, довели до 15 убити от стрелба, според Националния братски полицейски орден.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР