Предизборна кампания – така политологът проф. Румяна Коларова определи в

...
Предизборна кампания – така политологът проф. Румяна Коларова определи в
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Фигури като Бойко Рашков в служебния кабинет издават амбиция за ревизия

Предизборна акция – по този начин политологът проф. Румяна Коларова дефинира в „ Тази заран “ изнесените изказвания за корупция в парламентарната комисия за проверка на кабинета „ Борисов 3 “.

Според нея Българска социалистическа партия се дистанцира от „ протестните партии “. По думите ѝ протестният избор у нас се равнява на към 30%. Социологът Първан Симеонов също беше на мнение, че дейностите на комисията са предизборни, само че съгласно него над 60% от хората у нас не харесват ръководството на Бойко Борисов и инспекцията на държавното управление в оставка ще завоюва благосклонностите им.

„ Корнелия Нинова се държи все по-любопитно. Тя към този момент не се държи като политик, а споделя това, което мисли, което дори е симпатично в даден миг, тъй като не сме виждали такова държание от дълго време. Отначало беше всички против Борисов, а в този момент е всеки против всеки. Това е по този начин, тъй като те са в предизборна акция, това ще се хареса на хората – има такава вълна и доктрина тази вълна дори може да стане по-голяма на предварителните избори “, разяснява Симеонов.

Коларова изрази мнение, че протестните партии у нас ще се дистанцират от президента Румен Радев и даде за образец „ Демократична България “.

„ Президентът попада в една доста особена клопка, тъй като той е „ знаме “ на митингите и тезата „ да разобличим ГЕРБ “. Неговото държавно управление доста мъчно може да отстъпи, а по едно и също време с това, в случай че се концентрира единствено върху това – явно електоралната му база, на която той ще разчита наесен, ще се свие “, съобщи тя.

Според Симеонов кулминационната точка на годината ще бъдат президентските избори, а фигури като Бойко Рашков в служебния кабинета издават упоритост за проверка.

Още от разбора на специалистите вижте във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР