Прединвестиционно проучване очертава три варианта за бъдещия тунел под Петрохан,

...
Прединвестиционно проучване очертава три варианта за бъдещия тунел под Петрохан,
Коментари Харесай

Три проекта за ключов тунел в България

Прединвестиционно изследване обрисува три разновидността за бъдещия тунел под " Петрохан ", стана ясно от писмен отговор на някогашния министър на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. В по-голямата си част те следват съществуващия път София - Петрохан - Берковица - Монтана - Лом. Изключение са обходът на Костинброд, който ще е нов, обходът на с. Бучин проход и последващото прекосяване на прохода " Петрохан ". След с. Гинци са създадени разновидности за тунелно прекосяване на останалата част от прохода.
Единият от разновидностите предлага тунел с дължина малко над 4 км с денивелация 145 м, вторият – тунел с дължина още веднъж от малко над 4 км и денивелация от 181 м, а третият – за тунел с дължина съвсем 7 км и денивелация от 239 м.

Най-дългото трасе разрешава планова скорост 80-90 км/ч и реализиране на габарит Г-20, т.е. скоростен път с две платна с по две ленти за придвижване, до момента в който останалите – 60-80 км/ч. То е и най-щадящо към околната среда, показва Аврамова. То е утвърдено на експертен технико-икономически съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и е подадено за координиране към екоминистерството.

След правенето на оценка за въздействието върху околната среда и влизането му в действие, ще бъде направен обстоен организационен проект, планиране и строителство.

Все още не е ясно по какъв начин ще бъде обезпечено финансирането на плана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР