Предимно слънчево ще се задържи времето днес, в комбинация със

...
Предимно слънчево ще се задържи времето днес, в комбинация със
Коментари Харесай

С опасно ветровито време започва новата седмица

Предимно слънчево ще се задържи времето през днешния ден, в композиция със слаб до сдържан вятър с посока от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 15° и 20°, в София - към 15°. Ясно ще бъде и през нощта. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури на следващия ден ще са сред 4° и 9°.

До към обяд ще бъде слънчево, само че прохладно със мощен и стремителен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да нахлува по-студен въздух. В мощ е предизвестие от първа степен за пориви тук-там до близо 90 км/ч.

Още към обяд и облачността ще се усили и ще стартират превалявания, тук-там съпроводени от гръмотевици, в обособени региони количествата ще са обилни. Максималните температури ще са към момента високи - сред 16° и 21°, само че до вечерта бързо ще се намалят.

Много прохладно ще бъде и в планините. Ще духа мощен до плевел югозападен вятър, който по здрач ще стартира да се ориентира от запад-северозапад.

Облачността ще се усилва, ще има превалявания от дъжд, тук-там интензивни, а в обособени региони и съпроводени от гръмотевици. Над към 1800 метра ще вали сняг, само че през нощта против вторник, с понижението на температурите, и границата ще се намалява.

Ветровито и относително студено за края на март ще се задържи и в околните два дни. Ще бъде облачно, с най-вече слаби превалявания и единствено на обособени места. Ново стопляне ще стартира в четвъртък, а в петък ще има повече слънчеви часове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР