Преди затварянето на Мачу Пикчу железопътните превози до обекта вече

...
Преди затварянето на Мачу Пикчу железопътните превози до обекта вече
Коментари Харесай

Затвориха Мачу Пикчу в Перу и евакуираха туристи заради протестите

Преди затварянето на Мачу Пикчу железопътните транспорти до обекта към този момент бяха прекратени заради разваляне на релсите от стачкуващите. Единственият метод да се стигне до известния туристически обект е с трен.

Най-малко 400 души, в това число 300 чужденци, бяха блокирани в град Агуас Калиентес и молеха да бъдат евакуирани. По-късно избавителните екипи изтеглиха 418 туристи, заяви Министерството на туризма в обява в Twitter. " Затварянето на мрежата от пътеки на инките и цитаделата Мачу Пикчу беше разпоредено заради обществената обстановка и за опазване на сигурността на посетителите ", се споделя в изказване на Министерството на културата.

Протестите с искане за оставка на перуанския президент Дина Болуарте не престават от началото на декември. При конфликти сред полиция и демонстратите починаха 46 души и това накара държавното управление да вкара изключително състояние в засегнатите от принуждение региони.

В събота управляващите оповестиха, че още един протестиращ е умрял след демонстрациите в петък в град Илаве в южната част на Андския район. Видеозапис от Илаве, който се популяризира в обществените медии, демонстрира по какъв начин полицията стреля право в тълпата стачкуващи от коренното население на градския площад. В отговор ядосаните протестиращи подпалват полицейски сектор, оповестяват локалните медии.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР