Преди втората годишнина от войната на Русия срещу Украйна, 10-годишната

...
Преди втората годишнина от войната на Русия срещу Украйна, 10-годишната
Коментари Харесай

Книга за надеждата: Момиче от Украйна вдъхновява сънародниците си с детска книга

Преди втората годишнина от войната на Русия против Украйна, 10-годишната Катерина издаде детска книга на украински и немски език. Момичето идва в Кьолн от Киев дружно с майка си Светлана.
Книгата е за това, че само вие можете да помогнете на себе си. Това е книга, която работи насърчително.
Катерина Терешченко, създател на книга за деца

Светлана, майката на Катерина, е била сътрудник по недвижими парцели в родината си. Сега се надява да откри сходна работа в Германия. Въпреки че и двете се усещат добре, вярата им е един ден да се върнат в родината си.
Искам да се върна. Животът ми е там, приятелите ми, цялото ми семейство.
Светлана Терешченко майка на Катерина
Аз също бих желала да се върна в Украйна. Но...искам да сме в сигурност и по тази причина считам, че в този момент е по-добре да остана в Германия.
Катерина Терешченко, създател на книга за деца

Олеся Полева, бежанка от Запорожието, е нарисувала илюстрациите. Книгата е основана по самодейност на свещеник Волфганг Фей, чиято енория дава дом на Катерина и майка ѝ.

Едни от жертвите на войната са изчезналите хора. В Украйна десетки хиляди липсват, като следите им се губят по бойните полета или отвън границите на страната. При издирването на изчезнали близки и родственици се изисква ДНК проба, която се употребява за сравняване при откриването на тленни остатъци или връщането на военнопленници.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР