Преди връчване на втория мандат за съставяне на правителство -

...
Преди връчване на втория мандат за съставяне на правителство -
Коментари Харесай

Все още не е готов съставът на кабинета с втория мандат, преговорите продължават

Преди връчване на втория мандат за сформиране на държавно управление - интензивни диалози на първите две парламентарни сили. От ГЕРБ имат предпочитание за министерски позиции. Проектокабинетът, обаче ще бъде спретнат от ПП-ДБ, след което би трябвало да бъде утвърден и от ГЕРБ-СДС.

Подробности за договарянията вижте във включването на Милена Кирова.

Преговорите за кабинет вървят обикновено и в околните дни поименният лист ще бъде разгласен, сподели претендентът за министър председател Николай Денков.

" Ако се бяхме договорили, щяхте да видите листата. Изчакайте малко, до едно да са имената. Има предпочитание от ГЕРБ за включване на още техни имена, само че има правила. Този лист ще бъде излъчен от нас и би трябвало да бъде одобрен и от другата страна ", съобщи Николай Денков.

" Нашето желание беше за формат напълно безпристрастен, експертен. Няма да участваме със свои представители, само че ще дадем поддръжка. Окончателното решение ще бъде взето като забележим състава ", сподели съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

В декларация от “Възраждане ” нарекоха предатели и мутри представители на съвсем всички парламентарни обединения и дефинираха бъдещия кабинет по този начин:

" Една борба, която в последния месец се трансформира в обич, а през днешния ден ще завърши и със женитба. Горчиво за политическите младоженци. Или хора като Бойко Борисов, по знамение оживял в мутренските години в края на предишния век и добре преориентирал се към политиката. Човек, прегазвал и превземал всеки и всичко в продължение на повече от десетилетие, който и през днешния ден тук се постанова да бъде защитаван от НСО, тъй като има дебела директория със закани за живота му ", съобщи Деян Николов от " Възраждане ".

Реакцията на ГЕРБ не закъсня и цялата парламентарна група напусна зала, а малко по-късно излязоха и от Народното събрание без да разясняват.

Лидерът на Движение за права и свободи съобщи, че те не са поканени на диалози за кабинет и следят процеса в профил.

" Има едно позитивно нещо, което би трябвало да отбележим - политическата рецесия не взема решение проблемите на хората. Нека да следим, с цел да забележим какво ще се създаде. Всеки ден нещо се мени и случва. Когато предпоставяме процеса “, съобщи Карадайъ.

От Българска социалистическа партия споделят, че няма по какъв начин да поддържат кабинета с втория мандат.

" Това е най-голямото изменничество през последните 30 години и най-голямото двуличие. Политическа партия се появиха с помощта на вдигнатия пестник и " Мутри вън! ", а в този момент стана " Мутри вътре! ". Няма по какъв начин да подкрепим ", съобщи Борислав Гуцанов.

“Има подобен народ ” считат, че кабинет с втория мандат е отвън рамките на здравия разсъдък.

" Твърде сюрреалистично е това, отвън рамките на морала и здравия разсъдък е. Бойко и Кирил на ротационен принцип ли ще се арестуват? Божанков избяга да се бори с ГЕРБ, Руди Гела и той избяга, Асен Василев унищожи страната финансова и ще е министър. Как ще подкрепим партийно държавно управление на Политическа партия с Асен Василев? А и Христо Иванов по какъв начин ще гласоподава против мафията с мафията ", съобщи Тошко Йорданов.

Все още не е ясно по кое време президентът ще връчи втория мандат за кабинет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР