Протест пред президентството. Той е организиран в социалните мрежи и

...
Протест пред президентството. Той е организиран в социалните мрежи и
Коментари Харесай

ПП на протеста пред президентството: В Европа се спуска нова Желязна завеса

Протест пред президентството. Той е проведен в обществените мрежи и е под надпис " България е парламентарна република и пълновръстен член на Европейски Съюз и НАТО ".

Представители на Политическа партия също пристигнаха на митинга.



" Истинският поръчител на демокрацията сте вие и благодаря, че сте тук. Това, че в България има гражданско общество, което когато види офанзива към демокрацията, към парламентарната република, и цялостни площада е същинската гаранция, че това, което съумяваме да променим, остава променено. Хората, които се пробват да върнат старите системи, старите служби за сигурност, които от заран до вечер работят с цел да вършат компромати, действително усещат, че губят историческото си време ", съобщи Кирил Петков, съпредседател на ПП-ДБ.

Той още веднъж уточни, че няколкостотин хиляди българи, които споделят, че България е една европейска страна и има потребност от европейско държавно управление. България няма път към Евразия и Изтока, а ще е една естествена европейска страна, добави Петков.



От своя страна, Асен Василев сподели пред събралите се пред президентството, че сега сме на кръстопът и се спуска нова " Желязна завеса " в Европа:

" Нова " Желязна завеса ", която разделя Европа на две. Европа - свободна, демократична, просперираща или Европа на някогашния Съюз на съветските социалистически републики. И място на страни, които желаят да стоят на оградата няма. Трябва да изберем и решим какъв е българският народен интерес. Да сме в просперираща, свободна и демократична Европа или да се върнем назад в Съветския съюз. "



фотоси: БГНЕС

Даниел Лорер от ПП-ДБ сподели пред хората, че всички ни сплотява един блян:

" Идеал, записан в българската Конституция. България е парламентарна република и никой няма право да отхвърля на законно определена политическа мощ да осъществя мандата, който суверенът и всички ние, които гласуваме, са ни дали. Тази независимост би трябвало да се отстоява и брани. И през днешния ден сме тук, с цел да кажем, че България е и ще остане парламентарна република. Няма кой да ни спре. Правосъдната промяна стартира на 26 май и ние ще я довършим. "

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР