Преди точно 7 дни Новак Джокович спечели своята 22-ра титла

...
Преди точно 7 дни Новак Джокович спечели своята 22-ра титла
Коментари Харесай

Тийм: Нека бъдем откровени - Джокович е най-добрият, дори с перфектна игра може да загубиш

Преди тъкмо 7 дни Новак Джокович завоюва своята 22-ра купа от Големия шлем, откакто победи на Аустрелиън Оупън за рекорден десети път в кариерата си. Въпреки физическите проблеми в региона на бедрото, които имаше в хода на шампионата, сърбинът съумя да извърви целия път до купата и да изравни Рафаел Надал по брой титли от Големия шлем. 

Наскоро някогашният №3 в света Доминик Тийм, който близо година след завръщането си на корта не съумява да доближи най-хубавото си равнище, даде изявление, в което разяснява триумфа на Джокович в Мелбърн, както и борбата за трона на най-великия тенисист за всички времена.

" Не съм изключително сюрпризиран от това, че Новак завоюва трофея в Мелбърн, защото той към момента играе по този начин, като че ли е на 25 години. Начинът, по който се придвижва по корта, физическото, менталното му положение - всичко това ни кара да имаме вяра, че той е към момента млад. Нека бъдем откровени - Джокович е най-хубавият, заради което успеха му на Аустрелиън Оупън не беше никаква изненада.

Ако би трябвало да се върна към финала в Мелбърн през 2020 година, то мога да кажа, че тогава играех на върха на опциите си както физически, по този начин и чисто игрово. Въпреки това обаче изгубих в 5 сета против Новак. Просто нямаше по какъв начин да играя по-добре, само че в последна сметка изгубих. Това споделя задоволително.

По мое мнение купите от Големия шлем са това, което ще реши разногласието за най-великия тенисист, тъй като това са четирите най-важни турнира в нашия спорт. Да спечелиш някоя от останалите съревнования, също е доста прелестно, само че не е същото. Турнирите от Големия шлем са това, което има най-голямо значение и по тази причина най-великият състезател ще бъде този с най-вече " мейджър " титли ", приключи австриецът.

: “I am not very surprised, because still feels like he is young. Physically, mentally and the way he is moving on the court, it’s like he is 25 years old. We have to be honest – he is the best, so his victory wasn’t very surprising. ”
— Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР