Преди сто години в дивата природа са живели около 100

...
Преди сто години в дивата природа са живели около 100
Коментари Харесай

България се присъединява към световната инициатива за удвояване на тигрите в дивата природа на Азия

Преди 100 години в дивата природа са живели към 100 000 тигъра.

Днес те са едвам 3900 .

WWF се зае с тежката и виновна задача да помогне за опазването на тигрите в Азия и да удвои техния брой. През 2010 година се организира първата по рода си среща на високо ниво, отдадена на тигрите. В нея участваха държавните управления на всички 13 страни, в които към момента има непокътнати популации. Те дадоха заричане да създадат всичко допустимо, с цел да опазят тигрите и дружно благодарение на WWF и други организации да удвоят броя им до 2022 година, когато е идната година на тигъра съгласно китайския календар.

Тази година и WWF България се включва в този значим за целия свят план.  Всеки български жител може да стане  покровител на тигър  и по този начин да се причисли към напъните за запазване на тигрите.

Кои са най-големите закани?

Бракониерството заплашва в най-голяма степен дивите тигри. Всяка част от тялото на тигъра – от мустаците до последния косъм на опашката – се търгува на черния пазар.  Непрестанното търсене на части от тигър се поражда от неправилните вярвания, че могат да изцерят нелечими заболявания , както и от все по-засилващото се предпочитание на богатите хора да покажат своето състояние в обществото като се окичат с тигрови кожи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР