Преди седмици прочутият френски актьор Ален Делон е получил инсулт

...
Преди седмици прочутият френски актьор Ален Делон е получил инсулт
Коментари Харесай

Ален Делон е в болница след инсулт

 Преди седмици фамозният френски артист Ален Делон е получил инсулт и лек мозъчен кръвоизлив, като след интервенцията сега се възвръща в швейцарска болница, заяви най-големия му наследник Антони Делон.

 

По думите му положението на баща му е устойчиво. Семейството на артиста, което праволинейно е било до леглото на звездата след интервенцията в парижката клиника " Питие Салпетриер ",  е съумяло да резервира новината за здравословното му положение в загадка.

  

" Той бе опериран в " Питие Салпетриер ", където прекара 3 седмици в интензивното поделение ", заяви Антони Делон. " Цялото семейство беше на смени край леглото му - брат ми, сестра ми и майка ми Натали. Неговите витални индикатори са отлични, положението му е нормализирано, съгласно лекарите, той се върна в Швейцария и безшумно отмаря в клиника. Сестра ми, която в този момент живее в Швейцария, следи от близко възобновяване му и ни осведоми за положението му всеки ден ".

 

В средата на юни от обкръжението на Ален Делон разкриха, че той е бил признат в Американската болница в Нюйи " поради леко главоболие и световъртеж ".

  

Само преди три месеца, когато бе почетен с почетната премия " Златна палма “ за повсеместен принос в киното, Ален Делон развълнува публиката на филмовия фестивал в Кан. Разстроен, артистът се сбогува със света на киното, заявявайки, че тази респект " не е завършек на кариерата " в очите му, а по-скоро " завършек на живота ". Дни по-късно пристигна и новината, че 83-годишният френски артист, секссимволът на няколко генерации, е записал нова ария – " Обичам единствено теб ".

 

Най-известната ария на Ален Делон е неговият дует с Далида " Пароле, пароле “.

 

Френският артист, режисьор и сценарист Ален Делон получи международна популярност с филмите си " Роко е неговите братя “ (1960 г.), " Самурай “ (1967 г.), " Двама в града “ (1973 г.) и доста други. Той си партнира с най-големите артисти на своята ера Жан Габен, Жан-Пол Белмондо, Роми Шнайдер, Чарлз Бронсън и други

 

Ален Делон е притежател на " Сезар “ и почетната премия на Международния кинофестивал в Берлин.

 

През 2017 година Ален Делон разгласи края на актьорската си кариера в киното. Той играе допълнително от 90 кино лентата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР