Преди повече от две години група строители, инженери и архитекти

...
Преди повече от две години група строители, инженери и архитекти
Коментари Харесай

Уникален плаващ град в Южна Корея ще оцелява без връзка с външния свят

Преди повече от две години група строители, инженери и архитекти се събрали към масата в Организация на обединените нации, с цел да обсъдят амбициозна идея: плаващ град, който може да издържи на естествени бедствия, в това число наводнения, цунами и урагани от категория 5, написа Вusiness Insider.

Идеята не била нова: от десетилетия дизайнери и разработчици фантазират за построяването на изкуствени острови и мегаполиси върху вода. Дори Омир си е представял митичен плаващ град.
Ето по какъв начин ще наподобява градът на бъдещето (СНИМКИ)
Френският проектант Жак Ружери е показал идея за плаващ град във тип на великански морски демон – манта. Докато учените ми...

Но тези хрумвания били извънредно сложни за осъществяване - постоянно поради опасения на локалните управляващи. Подкрепян от Организация на обединените нации план е отстранил сходно затруднение на 18 ноември, когато град Пусан, Южна Корея, се е съгласил да бъде хазаин на плаващ град в съдействие с компанията OCEANIX и програмата ООН-Хабитат. Подобно на доста крайбрежни градове, Пусан е заплашен от повишението на морското ниво.

„ Пусан е най-хубавото място за нас да разгърнем този първообраз - споделя Итай Мадамом, съосновател на OCEANIX. - Но това е нещо, което се надяваме, че ще бъде потребно за всички крайбрежни градове по света и всички крайбрежни общности, които са изправени пред предизвикването на повишението на морското ниво. "

Защитеният от наводнения град може да бъде приключен до 2025 година Плаващият град на OCEANIX всъщност ще бъде построен от шестоъгълни платформи, кацнали на върха на водата. Шестоъгълниците са считани за най-ефективните архитектурни форми: те разрешават на строителите да пестят както пространство, по този начин и материали. Представете си подредените кафези на пчелна пита - всъщност мрежа от преплетени шестоъгълници.

Платформите на града ще бъдат подсилени от варовиково покритие, два до три пъти по-твърдо от бетона, само че въпреки всичко плаващо. Целта е да се развие резистентен на наводнения град, който се издига с морето и създава своя лична храна, сила и прясна вода. Клетките под платформите могат да се употребяват за настаняване на миди, водорасли или други морски блага. А аквапоничните системи могат да употребяват боклуци от риба за торене на растенията.
Германски специалист предвижда все по-чести наводнения в Европа
Европа, по-специално Германия, ще се сблъсква с все по-чести наводнения през идващите години. Това сподели доктор Стефани Хензел, теоретичен ко...

Но дизайнът не е твърдо открит и OCEANIX към момента не е определил размера на града. От компанията изясняват, че ще си сътрудничат с локални дизайнери в Южна Корея, с цел да приспособят прототипа към локалната среда. OCEANIX ще разкрие резултатите от тези старания на втора кръгла маса на Организация на обединените нации през април. Оттам екипът ще стартира да проектира платформите и да обезпечи утвърждение за строителство.

Цената, която предстои на смяна според от окончателния дизайн и материалите, се прави оценка в началото на 200 милиона $.

 

Още от ТЕХНОЛОГИИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР