Преди поредната акция по премахване на незаконни постройки в пловдивския

...
Преди поредната акция по премахване на незаконни постройки в пловдивския
Коментари Харесай

Продължават акциите по премахване на незаконни постройки в Пловдив

Преди следващата акция по унищожаване на противозаконни постройки в пловдивския регион „ Северен " едно от пострадалите фамилии изиска през медиите заповедта да бъде спряна. Според тях общинската администрация не е спазила законовото условие да даде на рода Юсеинови уместно общинско жилище, където те да се настанят, откакто домът им бъде съборен. Юсеинови е едно от шестте фамилии, които водят каузи против България в Европейския съд за отбрана правата на индивида.

Къщата на семейство Юсеинови към този момент четири години е в обсега на районната администрация за унищожаване като противозаконна. След решението на петчленен състав на Върховен административен съд премахването е планувано за 18 април.
Юсеин Юсеинов: " Майка е онкоболна, татко ми направи инфаркт предходната година. Имам щерка на година и седем месеца и всички оставаме вънка. "
Семейство Юсеинови твърди, че администрацията не им е предоставила благоприятни условия за настаняване в общинско жилище. От там дават отговор, че няма входирано искане в писмен тип с готовност от тяхна страна като извънредно нуждаещи се, а са употребили тази опция преди доста години. "
Инж. Ральо Ралев – кмет на регион " Северен ": " Веднъж са получили 1986-а, второ, строят нелегално втора. Ние, с цел да дадем общинско жилище, би трябвало да подадат молба. Такова нещо те не са подали. "
По данни на неправителствени организации над 300 хиляди са противозаконните постройки в цялата страна. На народен конгрес в Пловдив по проблемите на ромския етнос вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че общините в България би трябвало да следват модела на Пловдив в битката издигнатите по противозаконен метод жилища.
Валери Симеонов – заместител министър-председател по икономическата и демографската политика на Република България: " Закони има, просто би трябвало да се съблюдават. Това говорихме. Спазването е обвързвано с премахването на противозаконните постройки. "
Валери Симеонов сподели, че Обединените патриоти поддържат кардинално импортирания от ГЕРБ законопроект за легализиране на противозаконните здания против санкция от 30 % от цената на жилищата. Предстои да се обсъдят техните оферти преди второто гласоподаване на закона в пленарна зала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР