Преди подновяването на разговорите с Продължаваме промяната – Демократична България“,

...
Преди подновяването на разговорите с Продължаваме промяната – Демократична България“,
Коментари Харесай

Борисов: Правителство може да има само с мандата на ГЕРБ-СДС

Преди подновяването на диалозите с „ Продължаваме промяната – Демократична България “, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че това е финален късмет обединяването да „ надмогне арогантността си и да се схванат с ГЕРБ за устойчиво държавно управление “. В същото време той даде да се разбере, че единствения вероятен постоянен кабинет е с мандата на ГЕРБ-СДС, които са първа политическа мощ след предварителните избори от 2 април.

" Правилен ход е да продължим диалозите с ПП-ДБ. Само това избавя България от злополуката, към която вървим ", съобщи Борисов пред кореспонденти в коридорите на Народното събрание. А по-късно добави: „ С втория мандат държавно управление не може да има. Вероятността е нула. Това ще бъде един провален мандат ", добави той.

" Подкрепят първия, втори няма късмет, трети мандат няма ", разгласи Борисов.

" От вчерашната среща стана ясно, че ПП-ДБ нямат никакъв късмет да създадат държавно управление. Единствените искащи да работят с тях са ГЕРБ-СДС ", счита някогашният министър председател. От думите му стана ясно още, че ще има още лидерски срещи, само че „ когато всички премислим и узреем, тогава има смисъл да се проведат ".

" Думичката е дружно, а не те или ние. Само това избавя България от пропастта, към която летим и ще влезем през юни ", сподели той.

Според Борисо в " България наподобява непоносимо извън. Безотговорна и неработеща политическа класа и едни бомбастични проекти за Шенген и еврозона.

Борисов разяснява и концепцията си за включването на „ персони в бъдещия кабинет “. „ Под персони, споделих хора виновни, които да сложат отговорността си преди партията. И да изберем един от двата разновидността - избори и злополука или едно устойчиво ръководство на ГЕРБ и ПП-ДБ. Или едно ръководство за три месеца и да одобри Крумовите закони и отиваме на избори ", сподели Борисов. Под „ Крумови закони “ той схваща предложенията за правосъдна промяна и въвеждането на механизъм за надзор на основния прокурор, препоръчани от служебния министър на правораздаването Крум Зарков и признати от кабинета.

" Мандат с 69 души не ти дава право да приказваш от името на народа и като победител. Личности могат да дадат и ПП-ДБ. Ако не се договорим ще сложа празни кутийки и ще запитвам имаме ли хора да изкараме три месеца дружно ", уточни водачът на ГЕРБ. 
" Аз съм дал явен знак без значение какво желаят моите депутати и гласоподаватели, че би трябвало да се дръпнем обратно и ръководство да се случи ", съобщи той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР