Преди официалното си посещение в Австрия руският президент Владимир Путин

...
Преди официалното си посещение в Австрия руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Австрийски журналист вбеси Путин – уличи го в лъжа

Преди формалното си посещаване в Австрия съветският президент Владимир Путин даде изявление за австрийския ефирен канал ORF. Въпросите на водещия Армин Волф се оказаха по-остри, в сравнение с тези, с които е привикнал, показва Военновъздушни сили. Волф уличи Путин в неистина във връзка с Крим и следствието на сваления над Донбас МН 17.

Руският президент не даде пряк отговор на въпроса дали би упорствал по същия метод за "самоопределение " (както в тази ситуация с Крим - б.р.), в случай че ставаше дума за Дагестан, Чечня или Ингушетия - да се отделят от Русия или да си си основат ислямски халифат. Той репликира, че и на Запад не биха желали основаването на ислямски халифат в Русия.

Военновъздушни сили цитира фрагменти от изявлението.

През 2014 година беше свален полет MH17 над Украйна, починаха 290 души. Международната следствена комисия съобщи преди няколко дни, че самолетът е свален от ракетна система на съветската войска, че това е бил ескорт от Русия, който е дошъл при сепаратистите в Източна Украйна. Има видео, има телефонни диалози и десетки очевидци. Вие към този момент година твърдите, че това не дава отговор на истината, само че на практика никой не има вяра на думите ви. може би след толкоз години следва да признаете, че сепаратистите в Източна Украйна са употребявали съветско оръжие, с цел да извършат това извънредно закононарушение.

Искам да отбележа, че и двете страни в спора - и украинската войска, и даже украинските националистически батальони, които не се подчиняват на никого, с изключение на на водачите си, и донбаската милиция, въоръжените формирования на Донбас - те всички употребяват оръжие руско и съветско произвеждане. Всички. И едната, и другата страна имат оръжия, в това число всевъзможни разнообразни комплекси: и стрелково оръжие, и авиация, и комплекси за битка с авиацията. Всичко това съветско произвеждане.

Но в този момент към този момент всички знаят тъкмо за каква ракета става дума - ракета от комплекс "Бук ". Била е бригада на съветската войска от Курск. Установено е сигурно, само че все пак отричате. Не би трябвало ли да признаете, че ракетата фактически е съветска? Не би трябвало ли да публично признаете, че Русия е въоръжавала бунтовниците в Източна Украйна?

Ако имате самообладание да ме чуете до дъно, ще узнаете моята позиция по този въпрос, става ли? Та към този момент споделих, че и двете страни употребяват оръжие съветско произвеждане, и на въоръжение в съветската войска има тъкмо такива системи, за каквито приказват специалистите, създадени евентуално в Съветския съюз или в Русия. Това първо. Второ, не позволяват съветски специалисти до следствието, не се одобряват нашите причини, никой не желае да ни слуша в тази комисия. И назад, украинската страна, която е заинтригувана от резултатите на това следствие, е позволена до това следствие. А тя като най-малко носи отговорност за това, че в нарушаване на интернационалните правила на Международната организация за гражданска авиация не е забранила прекосяването над зоната на спора...



Но какъв интерес имат Холандия, Австралия или Малайзия да стоварят виновността върху Русия, в случай че ракетата не е била съветска, на съветските въоръжени сили?

Не, ние не мислим по този начин, нашата позиция е друга. Вие в този момент изброихте страните, които като чели считат, че това е съветска ракета и че Русия има общо с тази ужасна покруса. Трябва да ви отчайвам и да ви огорча. Съвсем неотдавна публични лица от Малайзия обявиха,че не виждат съветска диря в това извънредно трагично събитие, че нямат доказателства за съветско присъединяване.

Много хора не имат вяра на съветските причини. Преди години в Крим вие твърдяхте, че популярните "зелени човечета ", бойците в зелени униформи без отличителни знаци, са локални сили за самозащита. След време внезапно се обясни, че са били представители на съветската войска, въпреки че го отричахте. Защо да ви имаме вяра в този момент?

Там постоянно е имало съветска войска. Искам, разбирате ли, да не повтаряте някои неща механично, а да вникнете в това, което е ставало. В Крим постоянно е имало съветска войска. Там имаше наш боен контингент.

Секунда, дайте ми да кажа! Вие желаете от самото начало да задавате въпроси или желаете да чуете отговорите ми?

И първото, което правихме, когато започнаха събитията в Украйна... А за какви събития става дума? Сега аз ще кажа, а вие ще кажете дали е по този начин или не е. Това е въоръжен антиконституционен прелом и завладяване на властта. Да или не? Вие можете ли да им кажете?

Не съм специалист по украинската конституция.

Няма потребност да сте експерт по Украйна, би трябвало да сте просто експерт по право, по конституционно право на която и да е страна.

Бих желал да приказваме не за украинската политика, а по-скоро за съветската. Хайде да ви попитам по различен метод - какво би трябвало да стане, с цел да върне Русия Крим на Украйна?

Не, не може да има такива условия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР