Преди официалното откриване на българското председателство премиерът Бойко Борисов ще

...
Преди официалното откриване на българското председателство премиерът Бойко Борисов ще
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Да изчистим имиджа на България е нашата най-важна цел

Преди формалното разкриване на българското председателство министър председателят Бойко Борисов ще организира работна среща с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. Ще бъдат разисквани провокациите пред Европа по време на Българското председателство и българските цели като част от програмата на триото Естония - България - Австрия.

През идващите шест месеца в София са планувани към 300 събития в границите на председателството. Сред тях е и срещата на върха за Западните Балкани през май.
Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Най-важният знак, който желаеме да дадем е, че можем да реализираме единодушие и да вървим дружно и в сложни моменти. Не инцидентно мотото на нашето председателство е " Обединението прави силата ". Искаме да покажем, че дружно сме по-силни. Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз: Три са нещата, които ни се желае вследствие на председателството на покажем. Ние не сме просто една страна бенефициент, която получава средства. Ние сме съответен, пълновръстен сътрудник и член. Второто, което е извънредно значимо - ние не сме безгласна писмен знак. Много постоянно се приказва, че вършим каквото ни каже Брюксел. Напротив, ние имаме и позиция и мнение, имаме и доста ясно схващане при всяка една тематика кое е преференциално и кое - неизгодно за България. И трето - да покажем непознатата България. Да почистим имиджа на България е нашата най-важна цел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР