Преди обръщението Sky News помоли ChatGPT да предскаже какво вероятно

...
Преди обръщението Sky News помоли ChatGPT да предскаже какво вероятно
Коментари Харесай

ChatGPT предсказа речта на Риши Сунак за ИИ - ето как се получи

Преди обръщението Sky News помоли ChatGPT да предскаже какво евентуално ще каже той.

Най-нова политика:

е обучаван до януари 2022 година, преди господин Сунак да влезе под номер 10, само че ние му казахме, че е министър-председател и попитахме - въз основа на това, което знае за него - какво би споделил за рисковете от ИИ и по какъв начин светът би трябвало да подходи към регулирането.

Икономически последствия

ChatGPT сподели, че като някогашен канцлер господин Сунак може да „ подчертае икономическите изгоди и провокациите, подбудени от ИИ “.

< p> „ Това ще включва полемики по отношение на основаването на работни места и изместването им, нуждата от преквалификация и по какъв начин изкуственият разсъдък може да подтиква успеваемостта и нововъведенията “, прибавя той.

Прогнозата се оказа много заслужено отражение на премиера позиция.

Той сподели, че AI ще има сходно трансформиращо влияние като индустриалната гражданска война, само че искаше да подчертае по какъв начин ще сътвори нови работни места, вместо просто да коства на хората съществуващите.

„ Всички в нашата страна могат да се възползват “, настоя той.

Балансиран метод към регулирането

Като се има поради неговата „ история на Консервативната партия “, ChatGPT сподели, че министър председателят може „ да подчертае значимостта на уравновесеното регулаторен метод, който подсигурява, че нововъведенията не са задушени.

Чатботът се оправи с това - министър председателят сподели, че макар опасенията, Обединеното кралство постоянно е било страна, която предизвиква нововъведенията и няма да бъде по-различно с AI.

Той сподели, че работна група в Обединеното кралство и Институт за сигурност на изкуствения разсъдък ще оказват помощ да се подсигурява, че моделите минават верни оценки на сигурността и ще подсигуряват, че държавното управление изпреварва всевъзможни опасности.

Но той също сподели, че „ няма да крие “ рискове; от дезинформация и пристрастия до надалеч по-сериозни рискове като човечеството да изгуби надзор върху технологията.

ИИ екзистенциална опасност ли е?

Етични последствия

ChatGPT счита, че в речта ще се упоменат опасения като пристрастия, неприкосновеността на персоналния живот и вземането на решения.

Също по този начин се споделя, че водачът на торите „ може да спори за създаването на насоки или стандарти, които подсигуряват, че ИИ работи транспарантно и етично “.

Той цитира пристрастия като едно от опасенията към AI, макар че нямаше нищо прекомерно съответно в насоките.

Но в отговор на въпрос от Sky News за това какви ограничавания могат да бъдат сложени на разработчиците на AI, той предложи да приказва с софтуерните водачи за на срещата на върха за сигурността в Блечли Парк идната седмица.

Не би било вярно фирмите да „ означават личните си домашни “, добави господин Сунак.

Сътрудничество

„ Като се има поради интернационалният темперамент на развиването на ИИ, Sunak евентуално ще призове за световно съдействие “, сподели ChatGPT.

Това може да включва страни, които откриват „ общи стандарти и най-хубави практики “, които оказват помощ на цялото човечество.

ChatGPT беше прав за парите тук, като господин Сунак сподели, че би трябвало да има „ интернационален метод “ към сигурността.

Той сподели, че работата на Института за сигурност на изкуствения разсъдък ще бъде „ налична за света “ и удостовери, че Китай е поканен на срещата на високо ниво за сигурността на ИИ в Обединеното кралство идната седмица, макар опозицията в личната му партия.

„ Съединени американски щати и Китай би трябвало да си сътрудничат “ за ИИ

Образование и умения

ChatGPT предвижда акцент върху образованието и образованието, гарантирайки, че английската работна мощ „ е оборудвана с нужните умения, с цел да работи дружно с ИИ и да употребява преимуществата му “.

Г-н Сунак в действителност навлезе в въпросите на медиите тази тематика.

Той сподели, че всички нови технологии носят промени на пазара на труда и най-хубавият метод да се приготви страната е посредством обучение, без значение дали е в учебно заведение, лицей или посредством чиракуване.

Безопасност

Това може да е било към дъното на листата с планувани тематики на ChatGPT, само че това беше фокусът на речта.

Чатботът смяташе, че министър председателят ще разиска „ капацитета рискове от неконтролиран или злоумишлен AI, наблягайки нуждата от прецизно тестване, контрол и ограничения за попречване на злоупотреби ". вършат „ по-лесно основаването на химически оръжия “ и разрешават на терористите да „ разпръскват боязън в още по-голям мащаб “.

Човечеството може даже изцяло да загуби надзор върху технологията, добави той.

ИИ може да бъде употребявани за „ основаване на биотерористични оръжия “

Ангажираност на обществото

Чатботът предложи господин Сунак да „ се застъпи за по-голяма социална ангажираност по тематиката за ИИ “, като да вземем за пример посредством съвещания.

Не се загатваха никакви сходни събития, като посланието му към обществеността беше доста повече „ можете да ни се доверите, с цел да ви защитим “.

Г-н Сунак беше по-заинтересован да приказва за съдействие с други международни водачи и Разработчици на AI, започващи в Блечли Парк идната седмица.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР