Преди няколко месеца подводницата Титан се взриви по време на

...
Преди няколко месеца подводницата Титан се взриви по време на
Коментари Харесай

Инженери откриха отломките и предполагаемите човешки останки от подводницата Титан

Преди няколко месеца подводницата " Титан " се взриви по време на злощастното пътешестване до " Титаник ", а в този момент инженери са разкрили останалата част от отломките и хипотетичните човешки остатъци от нея, оповестява бреговата защита на Съединени американски щати.

Плавателният съд бе погубен по време на гмуркане към потъналия транспортен съд през юни. Всичките петима пасажери на борда починаха, напомня Би Би Си.

Търсенето на подводницата провокира интернационален отзив и прикова вниманието на обществеността, до момента в който няколко дни по-късно не бяха открити първите парчета.

Представители на бреговата защита оповестиха във вторник, че още елементи на плавателния съд са били извадени от морското дъно предходната седмица. Медицински чиновници ще проучват човешките остатъци.

Въпреки че " Титан " е разказана като " пробна " от OceanGate - компанията, която я е построила, подводницата е направила няколко гмуркания до останките на " Титаник ", които се намират на 3800 м под морското ниво в северната част на Атлантическия океан.

Главният изпълнителен шеф на компанията, Стоктън Ръш, бе на борда ѝ. Другите четирима пасажери, които починаха, са пакистанският предприемач Шахзада Дауд, неговият 19-годишен наследник Сюлейман, английският милиардер и откривател Хамиш Хардинг и френският откривател Пол-Хенри Наржеоле.

В американските правосъдни документи, открити след имплозията, се показва, че Ръш е пренебрегнал предизвестията за сигурност на подводницата. Компанията OceanGate, която организираше гмуркания на разнообразни места по света, прекрати всички действия след злополуката.

Корпусът на " Титан " е направен от въглеродни нишки, които са по-евтини от титана или стоманата и са извънредно здрави, само че са значително непроверен и необикновен материал за дълбоководни гмуркания.

Международното следствие на злополуката продължава, а бреговата защита съобщи, че в бъдеще ще бъде извършено обществено чуване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР