Преди няколко години ние заведохме колективен иск от страна на

...
Преди няколко години ние заведохме колективен иск от страна на
Коментари Харесай

Емил Георгиев: Комисарите от КЕВР са приели себе си за недосегаеми,

" Преди няколко години ние заведохме групов иск от страна на Федерацията на потребителите, защитавайки ползи над 800 консуматори, и отново против „ София “ – загубихме делото, платихме големи разноски. Не поучавам никого да стартират групови искове, евентуално ужасно мъчно ще бъде и с самостоятелните искове. Но тези дни ще стартираме консултация и с юристите на Федерацията, и с други адвокати, които са доста почтени хора, да забележим какво да създадем. Между другото, следва нов сериал за безотговорността от страна на КЕВР. Тези дни прокуратурата се произнесе, че цената на услугата на ВиК сдруженията не подхожда на спазването на критериите за качество на предлаганата услуга, на първо място качеството на водата. Ще забележим там какво ще се случи, тъй като този въпрос също е доста значим и би трябвало да се знае. Защото очеваден образец за отношението на КЕВР към правата на потребителите на вода в тази ситуация е Хасково. Там от години потребителите употребяват извънредно неприятно качество на вода, радиоактивно нечиста, потвърдена с алфа частици, и с цялото си безсрамие КЕВР разрешили повишаване на водата преди няколко седмици с още 50 стотинки. В момента с Данък добавена стойност водата в Хасково е някъде 4.12-4.15 лв.. Не знам до каква степен ще се стигне. Честно казано мен и моите сътрудници ни боли, тъй като при нас в офиса на „ Веслец “ 9, вие евентуално знаете, всеки ден одобряваме хора, даже в този момент в условия на пандемия, не отхвърляме на хората. Към този миг не мога да ви кажа тъкмо какво ще създадем с нелегално взетите пари за тока и парното, само че се притеснявам, че правосъдното решение е без противоположна мощ. " Това сподели в изявление за организация Фокус Емил Георгиев, ръководител на Федерацията на потребителите в България.
По думите му " за жалост това решение, което е топло, отпреди 2 дни, на първи прочит през днешния ден обсъждахме с нашите сътрудници, той излезе в общественото пространство преди няколко часа, само че това решение за жалост май ще бъде без противоположна мощ в съответствие към април 2017 година. Казано по различен метод, това решение е за достойнството на пагона на съдиите от Върховен административен съд, на прокурорите, все пак им прави чест, тъй като за следващ път се потвърди, че комисарите от КЕВР са приели себе си за недосегаеми, вършат всичко, което им е угодно, с всяко деяние се гаврят с достолепието на всички консуматори, тъй като знаят, че тези решения нямат противоположна мощ, няма кой да търси отговорност, тъй като към този момент няма механизъм, по който да им се търси отговорност. "
 Незаконни цени на парно, топла вода и ток - и нищо Незаконни цени на парно, топла вода и ток - и нищо
Прокуратурата стачкува метода т.е. законността на взимане на решението за покачване на цената на парното и топлата вода, както и на т...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР