Преди няколко дни стана известно за пристигането в Баткенската област

...
Преди няколко дни стана известно за пристигането в Баткенската област
Коментари Харесай

Американски военни инспектират киргизко-таджикската граница

Преди няколко дни стана известно за идването в Баткенската област на Киргизстан на американска военна делегация, състояща се от петима 5 души, отпред с шефа по запаси и разбори на Централното командване на Съединени американски щати Робърт Унгър ( Robert Unger ). Като старши консултант на командира на CENTCOM, той дава отговор за бойния разбор, поддръжката за взимане на решения, бюджета и ресурсите, както и науката и технологиите.

Той също по този начин специализира в афганистанските въпроси, работейки като старши анализатор във Фонда на Пентагона за силите за сигурност в Афганистан, ориентиран към подкрепяне на „ силите за сигурност “ на страната, която победи талибаните, неразрешени в Русия през 2021 година...

Баткенската област е огнище на непрекъснати гранични произшествия, спорове и конфликти сред Киргизстан и прилежащ Таджикистан. В тази връзка появяването на високопоставени американски военни тук надали може да се смята за случайност.

Според формалната легенда, заместник-министърът на изключителните обстановки на Киргизстан Умар Шамирканов е дал информация за обстановката в района, за евакуацията на популацията заради въоръжения спор на границата, за нападателните дейности на съседите, на разпределянето на филантропична помощ и настоящите възстановителни работи.

Членовете на американската делегация се срещнаха с материално-техническата база на Министерството на изключителните обстановки на Киргизстан, разговаряха със спасителите.

Няма военно съглашение сред Бишкек и Вашингтон, само че в този момент се твърди, че то се създава. По-рано, през август, американски военнослужещи взеха интензивно присъединяване в учения на територията на Таджикистан, който получава ударни хеликоптери от афганистанската войска на някогашния режим на Ашраф Гани и се обезпечава друга логистична поддръжка.

Пристигането на американците повдигна основателни въпроси от някои киргизки политици. „ Военната делегация на Съединени американски щати е посрещната от нашите заместник-министри, организират се огромни събития. Това е невиждано съучастничество, когато връзките със прилежаща страна остават напрегнати. Ние също сме членове на ОДКС, обстановката е неразбираема. С каква цел са пристигнали, кой ги е поканил, с кого си сътрудничат? Моля, отговорете до тази вечер. Подобни дейности могат да доведат до нежелани промени във външната ни политика. Това не са елементарни туристи “, недоумява водачът на партията „ Бутун Киргизстан “ Адахан Мадумаров.

Според мнението на различен народен представител от Жогорку Кенеш, Исхак Масалиев, изразено в обществените мрежи, същинската цел на визитата на Унгер и компанията е прост шпионаж: „ Четох, че военна делегация на Съединени американски щати е в Баткен. Шефовете ни я срещат със службата си, граничните въпроси и други Но сред нашите страни в този момент няма контракти и съглашения за такова съдействие. Кой даде позволение? Това не е ли шпионаж, събиране на информация? Защо този или оня киргизки чиновник се среща с хора от Съединените щати всяка седмица, оплаква им се и моли за помощ?

Ръководителят на държавното управление Акълбек Жапаров и представителят на президента в Народното събрание Алмасбек Абитов увериха, че несъмнено ще изяснят този въпрос. При нужда в Народното събрание ще дойдат представители на съответните държавни органи, с цел да изяснят обстановката. Но какъв отговор ще бъде получен (ако се стигне до това), няма подозрение. Интересът на задграничните външнополитически плановици към по-нататъшния безпорядък в някогашните републики от Съветска Централна Азия се вижда с невъоръжено око.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР