Преди няколко дни прокуратурата даде изявление, че е заловила организирана

...
Преди няколко дни прокуратурата даде изявление, че е заловила организирана
Коментари Харесай

„Възраждане“ иска законодателни промени за търговията с трюфели

„ Преди няколко дни прокуратурата даде изказване, че е заловила проведена незаконна група, която е ощетявала хазната с противозаконна търговия с трюфели, като групата е възстановявала непозволено Данък добавена стойност на стойност над 12 млн. В 47-то Народно събрание ние бяхме внесли законопроект, който да урегулира търговията и износа с трюфели, само че ние го изтеглихме няколко дни по-рано поради отрицателните мнения от Министерството на земеделието и Министерството на околната среда и водите. В навечерието на ред рецесии този закон беше мощно ерозиран с претекстове, че извършват поръчки “. Това съобщи Даниел Петров от " Възраждане " на трибунка в Народното събрание.
 Възраждане Даниел Петров БГНЕС
„ В мнението на Министерството на земеделието обаче липсва изказване, че въобще този отрасъл има потребност от нормативна уредба , което е реалност. Факт е и че от години лобистки ползи пречат на измененията в този отрасъл. За една година приходите от експорт на трюфели е на стойност от над 250 млн. лева за количества от над 500 тона. По публични данни над 25 000 души са ангажирани сезонно и годишно в бранша . Това потвърждава значимостта на бранша и потребността от незабавно законодателство, което да го урегулира “, съобщи още Петров.
 Възраждане Даниел Петров БГНЕС
„ Тези законодателни промени би трябвало да се осъществят с присъединяване на работна група, която да включва заинтересувани физически и юридически лица, които са ангажирани с процеса и нашата група ще внесе такова предложение в Народно събрание “, посочи още депутатът от " Възраждане ", представен от БГНЕС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР