Преди няколко дни оповестих, че Илон Мъск показа първата снимка

...
Преди няколко дни оповестих, че Илон Мъск показа първата снимка
Коментари Харесай

Горните степени Центавър на ракетите Атлас 5 са почти готови за първите полети на Старлайнър

Преди няколко дни оповестих, че Илон Мъск сподели първата фотография на кораба “Кру Драгън ” по време на вакуумни тествания в центъра Плъм Брук Стейшън на НАСА [1]. Но неговият директен съперник Тори Бруно, президент на Юнайтед лонч алайънс, не бездейства – той през вчерашния ден сподели първите фотоси на създадените степени “Центавър ” за корабите “Старлайнър ” на Боинг [2]. 

На фотографията се виждат две степени – тази вдясно ще се употребява през есента или зимата при първия безпилотен полет на “Старлайнър ”, а тази вляво – при неговия дебютен пилотиран полет. 

Запознатите галактически запалянковци няма по какъв начин да не виждат, че степените “Центавър ” са екипирани с два мотора. По принцип “Центавър ” лети с един мотор, само че двудвигателните степени не са необикновени, въпреки и да летят рядко. За финален път такава степен хвърча през 2002 година на “Атлас 3 ” и през 2004 на “Атлас IIAS ”.

Сега обаче е друго – “Центавър ” няма просто да изстрелват спътници и роботизирани сонди, а хора. Двудвигателните степени ще разрешат на ракетите “Атлас 5 ” да извеждат с висока точност корабите “Старлайнър ” на верния път към “Международната галактическа станция ”.

Photo credit: ULA

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР