Преди няколко дни министърът на отбраната Стефан Янев, заяви че

...
Преди няколко дни министърът на отбраната Стефан Янев, заяви че
Коментари Харесай

Американското посолство у нас: Забавянето за Ф-16 няма да е само за България

Преди няколко дни министърът на защитата Стефан Янев, съобщи че има закъснение в доставките на първите изтребители F-16 за България. Министерството на защитата даже изпрати писмо до производителя.

След няколко дни обвинявания американското посолство у нас излезе с публична позиция. В нея се твърди, че програмата по производството на F-16 има закъснение заради спирания във веригата на доставки. Тя е породена от пандемията от Коронавирус -19. Това неподходящо закъснение ще се отрази на всички страни, които сега вземат участие в тази стратегия, освен на България.

В позицията се оповестява още, че Съединените америкаснки щати остават ангажирани в поддръжката си за модернизацията на въоръжените сили на България. Ще продължи взаимното обичение по време на годишните двустранни и многонационални учения и вложението в други планове за рационализация, обрисувани в нашата десетгодишна Пътна карта за военно съдействие.

Важно е да се означи, че от посолството не се дава период за осъществяването на доставката и не се показва какъв брой ще бъде забавянето.
 Ф-16 кацат у нас със забавяне от няколко месеца
Ф-16 кацат у нас със забавяне от няколко месеца

Утре Янев ще се срещне с компанията производител на изтребителите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР