Преди няколко десетилетия нашите баби не са разполагали с хладилници.

...
Преди няколко десетилетия нашите баби не са разполагали с хладилници.
Коментари Харесай

Защо бабите на село държат яйцата в буркани? Това ще ви изуми!

Преди няколко десетилетия нашите баби не са разполагали с хладилници. Те са измисляли гениални хрумвания за съхранението на бързоразвалящите се артикули. Днес ще ви споделим точно за един подобен трик, от който можете да се възползвате постоянно, когато пожелаете.

Някои хора да вземем за пример избират понякога да се запасяват с яйца. Това се случва най-често, когато са били на село и са имали опция да си купят кора – две домашни яйца. В хладилника не постоянно имаме място за такова количество и по тази причина можем да пробваме нещо хитро.
Как се съхраняват яйца в буркани?  Вижте какво ще се случи със здравето ви единствено с две яйца дневно Вижте какво ще се случи със здравето ви единствено с две яйца дневно
Ако би трябвало да разгледаме състава на пилешките яйца, можем да установим, че те са неповторими и е целесъобразно да одобряваме по 2-3 яйца на...

Много е значимо, преди да преминете към същината на метода, да огледате всяко едно яйце поотделно. Ако забележите, че има пострадвания, отстранете ги. В буркан се съхраняват само тези яйца, които са изцяло здрави.

Подредете ги деликатно в огромни буркани. Ако на разположение имате такива, които са с съдържимост три или повече литра, идеално.

Направете примес от вода и вар. На 10 литра вода се поставят 4 с.л. гасена вар. Започнете да изливате от течността в цялостните с яйца буркани. Нивото й би трябвало да стига догоре. След това усърдно завъртете капачката и съхранявайте на изсъхнало и ветровито място. За предпочитане е да пазите от директната слънчева светлина.
 Ето за какво вуйна ми в никакъв случай не изхвърля в канала водата от сварените яйца Ето за какво вуйна ми в никакъв случай не изхвърля в канала водата от сварените яйца
Не е мъчно да се досетим, че множеството хора избират да изхвърлят водата откакто са сварили яйцата в нея. Мислим си, че тя към този момент си...

Гасената вар има бактерицидни свойства и не разрешава развиването на бактерии. Наред с това тя способства за запечатване черупките на яйцата и удължаването на годността им.

Следващия път, когато баба ви даде солидно количество яйца, не се тревожете, че няма да можете да ги похапнете в границите на дни. Съхранявайте ги по този метод и дълго време ще имате домакински артикул, с който да сготвите обичаните си омлети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР