Преди началото на учебната година са проверени всички училищни автобуси

...
Преди началото на учебната година са проверени всички училищни автобуси
Коментари Харесай

Всички училищни автобуси са проверени преди началото на учебната година

Преди началото на образователната година са тествани всички учебни рейсове и компании, извършващи транспорт на деца и възпитаници. Инспектирани са 1183 рейса, които са регистрирани да правят училищен транспорти.
 
Съставен е 1 акт на лидер, за липса на карта за подготовка за съответната категория и са дадени 35 наставления, като не са установени съществени нарушавания.
 
Издадените наставления са свързани с обозначаването на рейсовете с нужните табели за транспорт на деца, заверки на пожарогасителите, промяна на износени гуми, годност на техническите прегледи и издадени удостоверения за спомагателен обзор за инспекция на оборудването им.
 
Проверките стартираха в края на месец август по предписание на министъра на превоза и известията Красимира Стоянова и са част от ограниченията за възстановяване на пътната сигурност. Те са разграничени на два стадия. От 28 август до 12 септември 2024 година инспекторите на ИА " Автомобилна администрация " направиха предпазен надзор във компаниите, които ще транспортират деца и възпитаници.
 
Преди началото на образователната година огромна част от рейсовете не правят училищен транспорти и заради това те са проверявани в предприятията, като при констатиране на пропуски са дадени наставления. Основната цел на тази част от инспекцията, е да бъде открито дали превозвачите дават отговор на всички условия, както и да се обърне внимание на техническото положение на рейсовете и готовността им да транспортират учениците през новата образователна година.
 
След началото на образователната година до края на месец септември инспекциите ще продължат, като ще бъде осъществен още един надзор на пътя за осъществяване на дадените наставления и спазването на всички нормативни условия за транспорт на деца и възпитаници.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР