Преди началото на третата свободна тренировка преди Гран При на

...
Преди началото на третата свободна тренировка преди Гран При на
Коментари Харесай

Макс Верстапен с нова скоростна кутия за остатъка от уикенда в Саудитска Арабия

Преди началото на третата свободна подготовка преди Гран При на Саудитска Арабия тимът на Ред Бул смени скоростната кутия в болида на международния първенец Макс Верстапен.

„ Биковете “ подмениха и вътрешните, и външните съставни елементи на трансмисията на нидерландеца. За него това са вторите бройки от съответните съставни елементи за сезона, при позволени най-много четири. За всеки спомагателен съставен елемент в хода на акцията съответният водач получава наказване от 5 места обратно на стартовата решетка.

Проблемите за Верстапен и промяната на неговата скоростна кутия обаче бяха оскъдни спрямо тези на неговия съотечественик Ник де Врийс. Пилотът на Алфа Таури пропусна цялата трета подготвителна сесия в Джеда, защото механиците му сменяха задвижващата система на неговия болид.

Де Врийс е вторият водач, употребяващ задвижваща система на Хонда, който сменя елементи от своята задвижващата система в хода на втория уикенд за годината. По-рано това стори и съотборникът на Верстапен в Ред Бул – Серхио Перес. В Саудитска Арабия мексиканецът употребява своите втори батерия и контролна електроника при единствено две позволени бройки за сезона.
 Серхио Перес с нови съставни елементи по своята задвижваща система за уикенда в Джеда Серхио Перес с нови съставни елементи по своята задвижваща система за уикенда в Джеда
Тези чести смени на съставни елементи в колите с моторите на Хонда подсказват, че и в лагера на японците не се радват на съвършена надеждност, което може да им изиграе неприятна смешка в по-късните стадии на сезона, когато водачите на Ред Бул и Алфа Таури ще би трябвало да изтърпяват санкции.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР