Преди началото на Мюнхенска конференция по сигурността бе разпространен текстът

...
Преди началото на Мюнхенска конференция по сигурността бе разпространен текстът
Коментари Харесай

Сорос: Байдън е казал на Зеленски, че има граници и трябва да бъде избегната Трета световна война

Преди началото на Мюнхенска конференция по сигурността бе публикуван текстът на речта на Джордж Сорос. В нея той споделя че в случай че Русия бъде разгромена във войната в Украйна, това ще докара до раздробяване на съветската империя и тя повече няма да е опасност за Европа и за света, съобщи Ройтерс. Сорос добавя, че Съединени американски щати ще поддържат Украйна, само че споделя, че президентът Джо Байдън е декларирал на украинския водач Володимир Зеленски, че има граници и че би трябвало да бъде избегната Трета международна война. Сорос не разкрива кой е източникът на тази информация.

Водещи политици, военни и дипломати от целия свят се събират от през днешния ден до неделя в Мюнхен за годишната Мюнхенска конференция по сигурността. Във форума ще вземат участие вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис, немският канцлер Олаф Шолц, френският президент Еманюел Макрон, английският министър председател Риши Сунак, китайският топ посланик Ван И, американският държавен секретар Антъни Блинкън и други

Общо на форума ще участват към 40 държавни и държавни ръководители от съвсем 100 страни. В коридорите на форума ще има редица двустранни срещи.

Италианският министър председател Джорджа Мелони към този момент заяви, че е с грип и яма да участва на конференцията.

Очаква се главната тематика в Мюнхен да бъде Украйна в навечерието на първата годишнина от съветската инвазия в тази страна.

Още преди началото на конференцията в Мюнхен дойдоха някои от участниците, измежду които някогашният съветски олигарх и критик на Кремъл Михаил Ходорковски. На събитие в града, той показа новата си книга, озаглавена: " Как да убиете змей? ". На представянето Ходорковски съобщи, че не чака никакъв мир сред Русия и Украйна, до момента в който Путин е на власт и акцентира, че войната в Украйна е провокирала дълбоки разделения в Русия, като разногласия имало даже в самите съветски фамилии. Според Ходорковски 15-20 % от хората са против войната, което за Русия може да се сметне за доста огромен брой.

Путин се пробва да накара хората да имат вяра, че повода за войната няма значение, само че че провалянето ще бъде неприятно за тях и техните фамилии, добави Ходорковски.

Преди началото на форума бе публикуван и текстът на речта на финансиста и милиардер Джордж Сорос. В нея той споделя че в случай че бъде Русия е разгромена във войната в Украйна, това ще докара до раздробяване на това, което той назовава съветска империя и Русия повече няма да е опасност за Европа и за света, съобщи Ройтерс.

Сорос добавя, че Съединени американски щати ще поддържат Украйна, само че споделя, че президентът Джо Байдън е декларирал на украинския водач Володимир Зеленски, че има граници и че би трябвало да бъде избегната Трета международна война. Сорос не разкрива кой е източникът на тази информация.

Относно Китай в речта си Сорос споделя, че тактиката на Си Цзинпин за нулев коронавирус е раздрусала доверието в Комунистическата партия и актуалната обстановка " дава отговор на всички предварителни условия за смяна на режима или за гражданска война ". Според Сорос това е единствено началото на един неразбираем развой, отзвукът от който ще бъде усетен за дълъг интервал от време.

В кратковременен проект Си евентуално ще остане на власт, тъй като той има корав надзор върху всички принадлежности за принуда, добавя Сорос и споделя, че е уверен, че Си няма да остане на поста и доживот и че до момента в който той е отпред на Китай, страната няма да стане преобладаваща политическа и военна мощ, към което се стреми Си.

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР