Преди началото на Евро 2020 суперкомпютър направи цялостна симулация на

...
Преди началото на Евро 2020 суперкомпютър направи цялостна симулация на
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020: Суперкомпютър продължава да твърди, че Чехия ще стане шампион на първенството

Преди началото на Евро 2020 суперкомпютър направи цялостна симулация на шампионата и предсказа неочакван отличник - Чехия. Прогнозата пристигна на фона на резултатите на специфичен логаритъм, който взима под внимание всевъзможен вид футболна статистика от Sportradar от последните 20 години и дава планирани изходи за всяка една среща.

По време на груповата фаза бяха изиграни 36 мача, като суперкомпютърът уцели точния резултат в 5 от тях, а в други 5 уточни точния знак - “1”, “Х” или “2”. Познатите точни резултати са Белгия - Русия (3:0), Франция - Германия (1:0), Австрия - Украйна (1:0), Уелс - Швейцария (1:1) и Испания - Полша (1:1).

“Резултатите от шампионата до момента потвърждават какъв брой покрай действителността могат да бъдат нашите симулации - горделив е Вернер Бехер, изпълнителен шеф на Sportradar за Европа, Близкия Изток, Африка и Латинска Америка.

“Тези последователи, които смятаха, че прогнозата за шампионска купа на Чехия е нереална, може би в този момент биха размислили - продължи Бехер. - Симулациите на същински дуели се вършат въз основа на формата на тимовете и игра при естествени условия. Създадохме артикул, който тъкмо пресъздава чувството на почитателите, когато те следят дуелите и залагат в действително време. Това е нещо неповторимо за промишлеността. Симулираната действителност ни дава опция да пресъздадем модел на протичането на същински срещи. И всичко това е нещо хубаво за почитателите.”

Според първичната симулация Чехия трябваше да играе край против Дания и да го завоюва с 3:2. Това обаче към този момент не е допустимо, без значение че и двата тима са осминафиналисти. Проблемът е, че те са в един поток и могат да се срещнат още на четвъртфиналите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР