Преди малко повече от седмица неизвестен извършител убива брутално едно

...
Преди малко повече от седмица неизвестен извършител убива брутално едно
Коментари Харесай

Катето Евро се закани пред в. "ШОУ": Аз ще намеря убиеца, ако полицията не успее!

Преди малко повече от седмица незнаен причинител убива брутално едно от кучетата на актрисата Катерина Евро, до момента в който е било в двора на къщата й в Кокаляне. 5-годишната Джаки от породата джак ръсел териер е била простреляна в окото и корема измежду нощ по извънредно тайнствен метод. В момента тече следствие по случая, като фамилията на актрисата, както и самата тя, са безапелационни, че няма да оставят нещата, до момента в който не открият килъра. Когато се случва закононарушението, Катето Евро е седяла на терасата си в къщата дружно със свои посетители. Приятелите й си потеглят в 2 след среднощ, след което звездата от „ Оркестър без име” стартира да търси кучето си. Не го открива в тъмното. Намира го чак на сутринта – в агонизиращ тип и бързо го закарва в най-близката ветеринарна клиника, където вършат незабавна няколкочасова интервенция на дребната Джаки. За страдание не съумяват да я спасят.

„ Днес открих прелестното ми куче Джаки, простреляна със сачми в окото и в корема. Сега я оперират.

А теб, който и да си ти, ще те намеря!”

написа по време на интервенцията актрисата в обществената мрежа с вярата, че по този начин ще събере оптимално позитивна сила към своето обичано куче. И фактически, тя получи вълна от съпричастност, както и неприкрито отвращение поради бруталното посягане. Уви, това се оказа незадоволително, с цел да бъде избавен животът на животинчето.

„ Моята най-любяща и вярна другарка, моята поддръжка в тъжни моменти, моята Джаки отиде на небето. Почивай там, където няма неприятни хора, блага моя!”, написа Евро след тъжния му край.
От фамилията отхвърлят да дават повече информация, защото сега продължава да тече следствие по случая, само че споделят, че са съществено обезпокоени от обстоятелството, че експанзията на сходен човек може да е ориентирана към цялата фамилия. Досега на мястото са направени два огледа, а плануваното наказване за свирепост към животно съгласно закона е отнемане от независимост до 3 години и санкция от 1000 до 5000 лв..

„ Този човек, както е прострелял това куче най-брутално в главата и в корема, на следващия ден може да простреля детето ми”, засегнат и мощно прочувствен споделя Александър Кадиев. Синът на актрисата всеки ден е в полицията, с цел да следи от близко развиването на случая, а майка му едвам сдържа сълзите си. Емоцията й е мъчителна и неприкрита:
„ Какъв е този човек? Как може да простреля малко кученце в окото?

Той все едно ми умъртви детето. Не мога да се успокоя

И няма да се успокоя… Джаки беше доста мъничка и просто не знам кой глупак изиска да простреля в окото, в коремчето едно кученце, което нищо неприятно не му е направило?! И тези зверства към кучетата би трябвало да спрат, само че не тъй като това е единствено моето куче, само че и тъй като всеобщо се избиват кучета – и домашни, и улични. Трябва към този момент да има зоо полиция, нещо би трябвало да се направи. Не може тези хора безнаказано да убиват и да стрелят по животни. Влязоха в нашия двор, в нашия парцел, в нашия частен живот… ами ние имаме дете на 2 годинки?!”, с трептящ глас прибавя актрисата. И разказва с болежка съдбовната вечер:

„ Същата вечер имахме посетители. Стояхме на терасата, дворът е целият пред мен, говорихме си тихичко, кучетата бяха към мен. Гостите си потеглиха към 02:00 часа, а убийството се е случило някъде сред 12 и 02 ч.

Защото, когато я потърсих, я нямаше. Не можах да я намеря, тъй като беше доста мрачно. А тя е припаднала в двора. Открихме я чак на сутринта”.

Конфликти със съседи?

Към момента поради следствието, което тече от фамилията на Катерина Евро отхвърлят да дават детайлности за това имали ли са и имат ли някакви спорове със съседи. Често при сходни случаи това е първата версия на проверяващите. По думите на Катето Евро обаче, никой с никого не е имал никакви проблеми.

„ Сега не можем да споделяме за догатки и подозрения, само че действителни спорове със съседи не сме имали”, прибавя и синът й Александър.

„ Живеем от 1993 година в тази къща, това са към този момент 24 години и до момента в никакъв случай не сме имали такива проблеми. Случаят е някак тайнствен. След среднощ някой да убие, да простреля куче в нашия двор, освен това наподобява напълно неслучайно, поради двете сачми. А и кучето е малко – тя нито лаеше, нито беше нападателна. Притеснението ми идва от това, че съгласно мен не кучето е мотив за сходна брутална реакция, тъй като това не е огромно неприятно, зло куче, което е желало да ухапе детето на някого, след което ядосан родител да си отмъсти?! Така би имало мотив… Но тук претекстът е неясен”, твърди още Кадиев.


Актрисата със снаха си, внучката и дребната Джаки

„ За тези неща е редно да се приказва доста съществено. Хората не си дават сметка – първо, когато нараняват животни; второ – когато чуват за такива случаи. Казват си „ едно животно, какво толкова” или „ умряло е едно куче, огромна работа”.

това е експанзия, която е и експанзия към хората

Проблемът е доста сериозен. А даже и да е експанзия единствено към животно, не към човек, това би трябвало да е доста тежко закононарушение. То към този момент е и криминализирано. Бегло съм осведомен със закона, само че мисля, че приказваме за до 3 години затвор и парична глоба”.

Джаки била утехата на актрисата след гибелта на брачна половинка й

Всъщност дребното кученце се появява в живота на Катерина Евро, когато брачният партньор й я напуща. Попаднала в клопката на болката и самотата, тя сама признава, че точно Джаки, която взела като напълно малко бебе, й помогнала да излезе от депресията в тези сложни моменти.

„ Това куче беше за мен като дете. Отгледала съм го от парче месо. Когато бащата на Сашо умря, живеех сама у дома и това кученце беше с мен, беше ми другарче в самотата. И този човек пристигна и го уби… по най-жестокия метод го простреля в окото. Не желая да им се разминава на такива хора! Когато Карбовски направи предаване за кучетата, ми зададе въпроса: „ Защо помагаш на кучета, а не на хора?” Защото се вижда, че хората са неприятни. Този човек е садист! Не можеш да гръмнеш в окото едно куче, което е 6 кг. Ако служителите на реда не открият този човек, аз ще го намеря!”, закани се в страстите си актрисата. И добави, че „ това е нечовечен човек, който съгласно мен убива за наслаждение. Полицаите от 8-мо РПУ взеха доста драговолно тази обстановка. Разследват, обикалят всеки ден, само че не знам ще можем ли да намерим този палач, а толкоз желая да го намерим. Искам да има най-малко един наказан за това, че убива”. Стрелбата с въздушна пушка се оказва недоказуема „ Ако бяхме в Дивия запад, аз щях персонално да приключа този човек. Но тъй като не сме там, а сме в законова страна, би трябвало законът да си свърши работата. Иначе, в случай че знаехме кой е индивидът, аз персонално щях да се саморазправям с него по метода, по който той е постъпил с кучето, тъй като считам, че човек би трябвало да носи цялостна отговорност за дейностите си – и юридическа, само че и личностна”, продължава описа си Александър Кадиев. Но внася едно извънредно значимо разяснение по отношение на законовата страна на случая:

„ Проблемът при такива случаи е, че законът не е задоволително добре начетен, доста мъчно се намират директни доказателства. Да, този човек има пушка, само че тя не е бойна, а въздушна. Има разлика в чисто юридически проект. Полицаите не могат да потвърдят, че пушката е твоя, в случай че на следващия ден решиш да убиеш на улицата едно дете да вземем за пример. Тя не е записано оръжие, а се взима посредством съобщение, доколкото разбрах. Така че, всеки може да си купи въздушна пушка, да простреля дете в парка, в случай че просто му скимне или е урод и след това доста мъчно може да се потвърди, че го е направил”.
Подготви Анелия ПОПОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР