Преди малко по-малко от година в столичния квартал Младост започна

...
Преди малко по-малко от година в столичния квартал Младост започна
Коментари Харесай

Инвестиция за 390 милиона лева: Как ще изглежда мегапроектът Гранд каньон в Младост?

Преди малко по-малко от година в столичния квартал " Младост " стартира градежът на нов първокласен жилищен комплекс, който тогава се изчисляваше на 120 милиона лв. на първия стадий от построяването му.

Към днешна дата към този момент има по-ясна картина за това какво тъкмо ще съставлява така наречен " Гранд Каньон ", който ще бъде ситуиран наоколо до бул. " Александър Малинов " сред метростанциите " Младост III " и " Александър Малинов ".

В своя обява от профилираното издание Gradat.bg показват, че общата инвестиция в плана ще доближи над 200 милиона евро или над 390 милиона лв.. Те ще бъдат ориентирани към построяването на първокласни жилищни здания, 5-звезден хотел, който ще се ръководи от веригата Swissotel, мол и парк с амфитеатър.

Дизайнът на постройките е на американското архитектурно бюро Jerde Partnership, като експертите от него работят в съдействие с турското Acik Mimarlik ve Tasarim Studyosu. Инвеститор в плана е дъщерното сдружение на холандската " Гранти-Коза холдинг " - " Гранти-Коза България ".

 София ще има личен
София ще има личен " Гранд каньон " (ВИДЕО)

Един от най-големите капиталови планове в столицата получи зелена светлина за реализация

" Гранд Каньон " ще се разгръща на 42 декара повърхност. Паркът, който ще бъде част от него, ще бъде най-големият, построен от частна компания. Той би трябвало да бъде първият, който ще бъде отворен, като формалното му разкриване е планувано за есента на 2018 година.

След него ще бъдат издигнати комерсиалният център, както и двете жилищни здания, носещи имената " Витоша " и " Пирин ". Хотелът ще бъде най-високата постройка, като той ще има 17 етажа. И трите би трябвало да бъдат подготвени през втората половина на 2019 година.

Последната част от плана включва построяването на още една жилищна постройка - " Родопи ", както и на " Стара планина ", където ще бъдат ситуирани единствено сервизни жилища.

 Започва градежът на комплекса за 120 милиона лв.
Започва градежът на комплекса за 120 милиона лв. " Гранд Каньон " в София

Проектът включва жилищни здания, хотел и търговски комплекс

Общо " Гранд Каньон " ще разполага с 1025 жилища, като отвън сервизните жилища те са 796. Купувачите ще могат да избират сред студиа и или жилища с една, две или три спални.

Първите ще бъдат към 45 квадратни метра. Жилищата с една спалня ще бъдат ситуирани на към 60 квадратни метра, а тези с две - на сред 80 и 90 квадратни метра. Апартаментите с 3 спални ще бъдат с повърхност към 120 квадратни метра.

Споменатите нагоре сервизни жилища ще се продават изцяло подготвени, като надлежно ще бъдат по-скъпи от общоприетите жилища.

Сградите ще имат по най-малко 4 асансьора, а общо комплексът ще разполага с под земята паркинг за 2000 автомобила. Закупуването на един апартамент ще дава право на прилагане на едно паркомясто.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР