Преди известно време Ви запозна с история от първо лице

...
Преди известно време Ви запозна с история от първо лице
Коментари Харесай

40 дни след първа доза на Астра Зенека - позитивен за коронавирус: Разказ на журналист от Novinite.bg

Преди известно време Ви срещна с история от първо лице за. Свидетелството на журналиста Стефан Марков (на 36 години) от нашата медия се трансформира в една от най-четените изявления за месец февруари в онлайн уеб страниците у нас като цяло. Беше представена от редица наши сътрудници и се оказа потребна за доста хора.

Сега, месец и половина по-късно, след  ваксина ция с първа доза на Астра Зенека , се оказа, че сътрудника ни се е заразил с COVID-19, макар увещанията на специалисти, че това е малко евентуално. Трябва да се означи, че въпреки всичко експертите в никакъв случай не са твърдели, че ваксина та Астра Зенека , която е най-масово прилаганата в България, защищава на 100% от болестта. По думите им, сред първа и втора доза, не е изключено човек да бъде застигнат от короната, въпреки да има в организма си към този момент несъмнено количество антитела.

Увещанията на вирусолозите обаче са, че след използването на Астра Зенека рецепиентът си подсигурява напълно, че няма да изкара тежко болестта, да стигне до болнично лекуване и летален край. 

ЕТО Гражданско отделение РАЗКАЗА НА СТЕФАН МАРКОВ ЗА ЗАРАЗЯВАНЕТО С К-19 СЛЕД ПЪРВАТА ДОЗА АСТРА ЗЕНЕКА:

Подложих се на " първа игла " от ваксина та Астра Зенека на 19 февруари в РЗИ-Пловдив, възползвайки се от третата фаза на имунизационния развой, в която попадаха и публицистите. За страничните резултати след инжекцията описах в детайли в обява два дни по-късно. 2 седмици по-късно се оказа, че върху мен е приложена доза от така наречен проблематична партида на Астра Зенека - ABV 5300. Всички си спомнят, че по света много хора се оплакаха от тежки странични въздействия след инжектирането, а имаше сведения и за десетки смъртни случаи. У нас също жена от село Йоаким Груево умря часове, откакто бе ваксинирана с въпросната ваксина.

Последва интервал, в който здравните управляващи в страната ни преустановиха всеобщата ваксина ция с Астра Зенека и изчакаха проучвания, които да потвърдят, че лекарството има повече позитивни резултати, в сравнение с негативни. Потвържденията пристигнаха и ваксина цията с британско-шведското откритие продължиха. През това време аз непрестанно се осведомих за новостите към Оксфордския препарат в непознати медии, които разгласиха настоящи проучвания. Като цяло изводът от тях бе, че тромбози, в резултат на Астра Зенека са вероятни, само че са надменно малцина, и преимуществата от това, че тя защищава от летален излаз са за предпочитане. 



При преднамерено проучване в средата на месец март се оказа, че организмът ми към този момент е построил антитела и това ме накара да се усещам предпазен от заразяване. Естествено, продължих да съблюдавам противоепидемичните ограничения, тъй като знаех, че ваксинираните са протектирани, само че пък могат да бъдат разпространители на COVID-19. 

Огромна и доста неприятна изненада се стовари върху мен в края на месец март. Тогава, в 2 следващи вечери, почувствах неразположение, състоящо се в прекомерна отмалялост и най-много напълно запушен нос. Точно последното не ми разреши да дремя обикновено, само че до тогава не допусках, че иде тирада за ковид , а смятах, че е лека простуда.

На идващия ден половинката ми, която също имаше разнообразни недоволства, си направи тест за K-19, който излезе позитивен. Веднага взех решение да ревизира какво се случва и с мен. Взех си електронен код от персоналния доктор и се се тествах за ковид посредством PCR. Той излезе позитивен и се самоизолирах вкъщи.



На идващия ден бях карантиниран по телефона от РЗИ-Пловдив. Не ми дадоха пояснение на питането по какъв начин да се доставяме с храна аз, приятелката ми и детето ни, в случай, че майка ми и сестра ми в този миг са в чужбина, а баба ми живее в квартал на другия край под тепетата и е на 81 години, а приятелите ми и съседите се опасяват да не се заразят. Оказа се, че институциите си трансферират топката, само че по този начин и не намират работещо решение. Мила родна картинка, надали има сюрпризирани. В последна сметка е добре, че има огромни вериги, които доставят храна до входната врата. 

Ето и какво се случва с мен и по какъв начин се оправям с ковид а: Определено може да се каже, че с помощта на ваксина та го карам като лек грип - запушен нос, повърхностна кашлица, лека отмалялост, болки в очните ябълки, само че и цялостна загуба на аромат и усет. Температура нямам, лиспват и други затруднения или признаци за тежко заболяване. Приемам постановен антибиотик - Левофлоксацин, Натаспин за предотвратяване на сърцето, ударни дози витамин Ц, както и доста вода. 

Като най неприятни последици дефинирам сложното заспиване нощем поради носа, както и неналичието на подушване и усет. Дали човек яде лимон, фасул, скариди, риба или чийзкейк - рецепторите не го долавят и е едно и също. Храненето напълно е автоматизиран развой, на който няма никакъв късмет да се насладиш.

4-5 дни, откакто вирусът ме посети мога да настоявам, че имунизацията тъкмо 40 дни по-рано ме избави от тежко протичане на болестта и в този момент би трябвало просто да се въоръжа с самообладание, с цел да отмине. Убеден съм, че без ваксина та щях да имам извънредно по-неприятни преживявания. Страдам от автоимунно заболяване на червата (ХУХК) и в предишното даже сезонният грип ме държеше на легло най-малко 10 дни. Сега мога да правя разнообразни къщни действия, без да се подлагам на по-тежки физически натоварвания, тъй като бързо се изтощавам и се потя щедро.

Като извод не се сещам за нищо по-логично от това да прикани хората всеобщо да се имунизират. Дали с Астра Зенека , Модерна или Пфайзер - няма значение - сторете го. По този метод щадите себе си и близките, а виновните общества се отличават с тъкмо това.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР