Преди извънредното заседание на Европейския съвет на 20 февруари, евродепутатите

...
Преди извънредното заседание на Европейския съвет на 20 февруари, евродепутатите
Коментари Харесай

Eвроинституциите ще обсъдят следващия дългосрочен бюджет на общността

Преди изключителното съвещание на Европейския съвет на 20 февруари, евродепутатите ще обсъдят целите си по отношение на идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз със Съвета и Комисията.

Многогодишната финансова рамка - дълготрайният бюджет на Европейския съюз 2021 - 2027, значи предприемане на дейности там, където общността прибавя най-голяма стойност. Тя е инвестиция в научни проучвания на международно равнище, финансиране за трансгранична инфраструктура, поддръжка за дребните предприятия, както и земеделските производители. Дългосрочният бюджет е и положително обучение за всички европейци и повече равнопоставеност. Проблемът е, че приемането му е мъчно поради различия сред страните, от които зависи - Европейски парламент, Европейска комисия и националните държавни управления.

Евродепутатите още веднъж ще призоват за амбициозна многогодишната финансова рамка (МФР) за интервала 2021-2027 година, която подсигурява непрекъснатостта на основните политики на Европейски Съюз, като районната и селскостопанската политика. Приоритетните области като дейности по климата, просвета, цифровизация, поддръжка за младежите (Еразъм+, младежка безработица) и поддръжка за дребните и междинни предприятия би трябвало да бъдат засилени.

Скорошни старания, като тези за превъзмогване на дефицита на вложения след финансовата и икономическата рецесия, и в региона на миграцията и защитата, би трябвало да бъдат финансирани с нови средства, т.е. не на сметка на други стратегии.

Държавните и държавните ръководители ще обсъдят дълготрайния бюджет на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година по време на особено съвещание на Европейския съвет на 20 февруари 2020 година Те към момента не са постигнали обща позиция. Парламентът одобри своята позиция през ноември 2018 година, след предлагането на Комисията от май 2018 година

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР