Преди гласуването на проектокабинета Желязков депутатите ще изслушат служебния премиер

...
Преди гласуването на проектокабинета Желязков депутатите ще изслушат служебния премиер
Коментари Харесай

НС изслушва Главчев за позицията ни на срещата на върха на НАТО

Преди гласуването на проектокабинета " Желязков " депутатите ще изслушат служебния министър председател и външен министър Димитър Главчев, военния министър Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева по отношение на позицията, която страната ни ще пази по време на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон от 9 до 11 юли.
 
Одобрената от служебния кабинет позиция на България за форума към този момент беше изпратена в Секретното деловодство на Народно събрание. От държавното управление обявиха, че тя отразява националния интерес и препотвърждава поредната поддръжка за Украйна. Позицията е напълно съобразена с решенията на Народно събрание, обявиха още от държавното управление и подсетиха, че документът е систематизиран.
 
Заради противоречие с някои положения от признатите от кабинета позиции, които се отнасят до задължения на страната ни по отношение на войната в Украйна президентът Румен Радев не одобри предлагането на Министерски съвет да управлява българската делегация на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР