Преди два дни колата на бизнесмена Илия Златанов е открадната

...
Преди два дни колата на бизнесмена Илия Златанов е открадната
Коментари Харесай

Умело ни разработиха: Илия Златанов за това, което Петьо Еврото му отнема, и протекциите на Нотариуса

Преди два дни колата на предприемача Илия Златанов е открадната – „ по доста изключително метод “, като „ интензивно мероприятие “. По този метод самият той дефинира действието в ефира на bTV.

Идват на паркинга за моята кола: Предупреждение
“Пред входа има основно електрическо табло, което не се заключва. Крадците изключват тока на целия вход. По този метод контролът за достъп до вратата на входа се освобождава и те влизат вътре. От под таблото изключват осветлението на подземния паркинг и камерите “, описа Илия Златанов в „ Тази заран “.
„ След това влизат през спешния вход, като къртят скобата на паркинга. Подготвят колата. В това време комшия ги вижда в 3:20 часа през нощта. Те също го виждат и бягат – без колата. Връщат се в 5:20 часа със личен автомобил. Единият повдига бариерата с гърба си, а другият взема автомобила ми. Безспорно ясно е, че са пристигнали в гаража поради моята кола. Било е проучено, познават доста добре електрическата апаратура “, добави още той.
Полицаите откриват регистрационния номер на автомобила, с който нарушителите идват, допуска се, че е откраднат. По думите на Илия Златанов полицията е реагирала доста професионално.
Според него този акт е предизвестие.

Давам едни и същи показания непрекъснато, желаят да се получи противоречие
„ Наскоро бях при арбитър Талева да дам пояснения по „ Осемте джуджета “. Откакто съм се върнал през 2021 година, аз съм викан 49 пъти. Отделно моето семейство е викано също почти толкоз. Няма седмица, в която да не съм викан – в някое районно, в Столична дирекция на вътрешните работи, при следователи или прокурор. Даваме едни и същи показания непрекъснато и желаят да се получи противоречие, с цел да трансферират виновността към мен “, разяснява Илия Златанов.
„ На Петьо Еврото е свалена европейската заповед за търсене, тъй като нямало данни за закононарушение. Да вземем двойния стандарт – Иванчева и Петрова за 20 000 евро 8 месеца седяха в ареста. Иванчева бременна седнал съм в ареста. Тя трета година търка наровете в сливенския затвор “, уточни той.

Адвокат на Мартин Божанов присъстваше на всички процеси и водеше бележки
„ Антикорупционният фонд даде звук за ария срещу корупцията. Адвокатът на Мартин Божанов – Велимир Атанасов, присъстваше на всички процеси и водеше бележки “, уточни Илия Златанов.
Адвокатът на Илия Златанов Грета Ганева добави, че Велимир Атанасов не е представлявал тогава никого, а е бил просто като клиент.
„ Ние много се учудихме какво прави сътрудника тук. По-късно разбрахме, че някогашната брачна половинка на Петьо Еврото – Любена Павлова, евентуално е получила някаква протекция от страна на Нотариуса. Очевидно делата са били следени, с цел да може да се окаже поддръжка “, изясни Грета Ганева.

Съдебните сформира остават професионални
„ Благодаря на правосъдните сформира, които останаха професионални. По делата, по които Атанасов присъстваше като клиент, не съумяха да пробият и ние имаме решения на наша изгода. Протекцията на Нотариуса е неофициална. Знам за неща, които са ми споделени от сътрудници и не е подходящо да ги разгадавам. Любена може да е имала предпочитание да промени нещо в своята отбрана – юристите, които я съставляват “, добави още тя.

Много хитра режисура
„ Процесуалните представители на Любена бяха мои юристи – всичко беше направено като доста хитра режисура. Натрапиха ми ги. Накараха ме да се откажа от предходните юристи, които бяха спрели в Агенцията по вписванията кражбата на моите фирмени дялове “, описа Илия Златанов. Заради тази кражба и поради фамилни разногласия той се обръща за помощ към Петьо Петров.
Скъпчия, само че доста добър правист - изиска 50% от това, което успее да ми върне
„ Отидох при един правист, за който беше казано, че е скъпчия, само че е доста добър юрист. Той ми изиска 50% от това, което успее да ми върне. Петьо ми разказваше, че синът ми е подкрепян от Сарафов посредством юрист Мондешки и че истината ще спечелва. Впоследствие ловко ни създадоха – синът ми си загуби здравето, а аз всичко. На сложени лица бяха трансферирани 21 автомобила, активи за 5 милиона евро, машини за 3 милиона евро “, описа Илия Златанов.
„ Едно от тях трансферира компанията с всички активи на Кристиян Христов, който е сламеното лице Петров “, уточни още той.

35 кг злато за Любена
„ 35 кг злато са предадени на Любена. Има записи от камери кой прокурор е качил златото в асансьора, кой прокурор е слязъл с поставените лица на Любена. Има свидетелски показания, че тя качва златото в джипа си. Има свидетелски показания, че са предадени 560 000 евро на Любена на плаца на спецпрокуратурата. И в този момент поставете къде са Иванчева и Петрова и къде е Любена Павлова “, разяснява Илия Златанов.

" Не виждаш ли какви лица влизат при мен? "
„ При Петьо Петров постоянно съм виждал Франтишек и Сарафов. Не съм ги слушал какво се приказват. Аз доста се съмнявах, че Петьо Еврото ще ми свърши работа, а той ми споделяше „ Не виждаш ли какви лица влизат при мен “, уточни още предприемачът.
Той разяснява, че 21-те автомобила били раздадени, като единият от тях бил подарен на Младен Маринов – някогашния вътрешен министър.
„ В тези групи има участници от правосъдната система, има участници и от изпълнителната власт, евентуално и от законодателната “, уточни юрист Ганева.
Тя добави, че против нея също е имало закани, откакто е подала сигнал до някогашния министър на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР