Преди дни външните министри на двете държави се срещнаха в

...
Преди дни външните министри на двете държави се срещнаха в
Коментари Харесай

Ден 19 на войната: Преговорите между Русия и Украйна продължават

Преди дни външните министри на двете страни се срещнаха в Турция. Проведоха се и няколко кръга от договаряния сред украинска и съветска делегации в Беларус. По време на втората среща двете страни се договориха за филантропични коридори и краткотрайно преустановяване на огъня. Но за жалост, първите опити, съответно в Мариупол, за евакуация на жителите, бяха несполучливи поради неспиращия огън от съветските войски.

Междувременно, в 19-тия ден от войната, на запад от столицата, в региона на Житомир, жителите там са изправени пред масирани ежедневни бомбардировки, които убиват цивилни и оставят доста без домове.

През първите две седмици от нашествието руснаците са направили повече от 40 ракетни и въздушни офанзиви против Житомир, както и по близките градове и села. Десетки хора са убити, както военни, по този начин и цивилни.

Защо Русия нападна тъкмо тази част от Украйна?

Градът с население от към 280 000 души преди войната е основна точка в логистичния и филантропичен кулоар, съобщи кметът на Житомир Сергей Сухомлин пред BBC. Помощ от Европа се доставя до Киев и по-на изток през Житомир, а бежанците пътуват в противоположната посока.

Again. Negotiations go non-stop in the format of video conferences. Working groups are constantly functioning. A large number of issues require constant attention. On Monday, March 14, a negotiating session will be held to sum up the preliminary results…
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР